Контракти.ua

753  —  09.09.22
Риторика "шольців і макронів" щодо війни в Україні значно змінилася: Фейгін пояснив, що це означає
Риторика

Російський правозахисник Марк Фейгін переконаний, що США та колективний Захід і надалі допомагатимуть Україні, адже тепер вони вже не можуть "відкотитися назад".

За словами Фейгіна, Заходу немає куди відступати, адже домовлятися з Москвою вже неможливо. Пише ТСН. 

Таку думку російський правозахисник висловив у інтерв'ю Дмитрові Гордону.

"Нині вже неможливо відмотати назад. Тому що ти не можеш постачати озброєння, а потім сказати: "А щось ми передумали. Давайте ми не постачатимемо вам озброєння". А куди ти відкотиш? У тебе яка є можливість відійти? У який бік? У домовленість із Москвою – про що? Якщо Москва поводиться так, як вона поводиться... Тому я думаю, що Заходу вже відступати нема куди", – сказав Фейгін.

Він зауважив, що риторика представників США та країн Заходу щодо російсько-українських відносин змінилася з "примирливої", як це було на початку повномасштабної війни, на "ескалувальну".

"І зауважте: риторика Західної Європи - шольців, макронів, - яка традиційно була обережнішою, вона ж теж стала досить ескалувальною... Це риторика війни, а ніяк не спроби урятувати обличчя Путіну, план [прем'єр-міністра Італії Маріо] Драґі, ще щось. Ми цього вже місяць-другий-третій не бачимо і не чуємо", – сказав Фейгін.

Правозахисник пояснив, що США і країни Європи "поставили всю репутацію" на перемогу України у війні з Росією і тепер "програти вже не можна".

"Програти вже не можна. Тому що ціна такої поразки буде ще вищою. "Ну, що ж ми стільки витратили, стільки підтримували, стільки ввалили озброєння, поставили всю репутацію на цю війну – і що ж, програти її тепер?". Це ж незмірно більшу ціну заплатять, і це не можна буде відіграти нічим", – заявив Фейгін.

За словами експерта, сьогодні Захід "рефлексує", однак "потрібно стимулювати адміністрацію Джо Байдена" активніше давати Україні необхідну для перемоги зброю.

"Ось із цим проблема залишається. Стосовно іншого я проблем уже майже не бачу", – сказав Фейгін

Нагадаємо, правозахисник та блогер Марк Фейгін також розповів, що у президента Росії Володимира Путіна можуть бути оперативні двійники, але вони навряд чи виходять на публіку.

Статьи по теме
"Льодовиковий період". Чи є конфлікт Шольца та Макрона та що це означає для України

Лютневий саміт лідерів європейських країн у Парижі та заява про можливу відправку військ до України схвилювалі західну пресу. Багато хто написав про сварку між президентом Франції Еммануелем Макроном та німецьким канцлером Олафом Шольцем, яка нібито може перерости у відкриту ворожнечу.
07.03 — 310

Польща подовжила тимчасовий захист для українців: що це означає, які є права
Польща подовжила тимчасовий захист для українців: що це означає, які є права

Окрім того, до кінця червня польський уряд має представити нові рішення щодо продовження дії тимчасового захисту українських біженців до 4 березня 2025 року.
28.02 — 352

Чехія заморозила всі російські державні активи: що це означає
Чехія заморозила всі російські державні активи: що це означає

За словами чеського міністра закордонних справ, комерційна діяльність, завдяки якій Росія фінансує вбивства українців, закінчується
17.11.23 — 627