Контракти.ua

460  —  28.08.22
Більшість українських ІТ-компаній не планують згортати бізнес
Більшість українських ІТ-компаній не планують згортати бізнес

Понад 50% ІТ-компаній в Україні не проводили релокацію і перейшли на віддалену роботу. Частина компаній вже частково повернулася до роботи в офіс.

Про це повідомляє асоціація IT Ukraine.

Так, за даними дослідження «Релокація. Новий ІТ-ландшафт України», 25% опитаних ІТ-компаній не проводили релокацію і продовжили працювати у віддаленому режимі. Ще 30% зазначили, що також відмовилися від переїзду у безпечні регіони та використали змішаний формат роботи — віддалений та частково з офісу.

Серед ІТ-компаній, що проводили релокацію, переважає переїзд в межах України (45%). За кордон частково релокувались 42% компаній, з них лише 5% компаній закрили частину офісів в Україні. Жодна з опитаних ІТ-компаній не провела повну релокацію за кордон. Релокація значною мірою розглядається ІТ-компаніями як вимушений крок на період війни або принаймні її активної фази.

За інформацією IT Ukraine, серед опитаних ІТ-компаній жодна не має наміру повністю згортати бізнес в Україні. У перспективі до кінця 2022 року більшість ІТ-компаній (63%) не планують часткову або повну релокацію. Лише 14% опитаних розглядають часткову або повну релокацію за кордон до кінця року. Частина компаній (23%) планує комбінувати релокацію за кордон та в межах України. Тобто у сукупності 37% компаній розглядають релокацію як можливу до кінця цього року. Якщо ж ситуація в країні суттєво не зміниться, можна очікувати, що зазначений показник зростатиме.

Статьи по теме
ВВП України у серпні зріс на 3,5%
ВВП України у серпні зріс на 3,5%

У серпні 2024 року внутрішній валовий продукт України зріс на 3,5% порівняно з відповідним періодом торік.
18.09 — 168

Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб
Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб

Верховна Рада ухвалила в цілому закон про збільшення бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн на військові потреби.
18.09 — 141

Комітет Ради підтримав підвищення податків
Комітет Ради підтримав підвищення податків

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради схвалив проєкт змін до Податкового кодексу. Крім населення підвищений податок платитимуть банки.
16.09 — 219