Контракти.ua

570  —  27.08.22
ООН закупить в Україні зерно для Ефіопії та Ємену
ООН закупить в Україні зерно для Ефіопії та Ємену

Всесвітня продовольча програма ООН відновить закупівлі української пшениці для своїх гуманітарних операцій в регіонах світу, що зіткнулися з голодом, в тому числі Ефіопії та Ємену.

Про це заявив постійний координатор ООН у спеціальному координаційному центрі в Стамбулі Амір Махмуд Абдулла, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ООН.

"Хоча угода охоплює комерційні операції з відновлення експорту, ініціатива також дозволила Всесвітній продовольчій програмі відновити закупівлі пшениці в Україні для своїх гуманітарних операцій в країнах, таких як Ефіопія І Ємен", - зазначив Абдулла.

Він також заявив, що з моменту початку роботи координаційного центру 1 серпня виконані десятки рейсів по Чорному морю. 27 серпня спільні групи провели 100-ту інспекцію на борту допущених до експлуатації вантажних суден, які доставляють зерно та інші харчові продукти з України на три континенти.

Статьи по теме
У Мінагрополітики назвали втрати врожаю зернових через спеку
У Мінагрополітики назвали втрати врожаю зернових через спеку

Через рекордну спеку врожай ранніх зернових скоротиться на 5%. Пізні культури втратять близько 15%.
30.07 — 295

Український
Український "зерновий коридор" вийшов на свої довоєнні потужності, - ВМС

Робота українського "зернового коридору" вийшла на свої потужності до повномасштабного вторгнення Росії. Ним пройшли вже 500 суден і понад 10 млн тонн вантажів.
11.01 — 414

ООН прогнозує похмурі перспективи для світової економіки
ООН прогнозує похмурі перспективи для світової економіки

Темпи зростання світової економіки сповільняться до 2,4% у 2024 році порівняно з 2,7% у 2023 році. Доповідь ООН представляє похмурі економічні прогнози на найближчу перспективу.
05.01 — 337