Контракти.ua

715  —  27.08.22
Росія щодня спалює газ на 10 млн доларів. Раніше він йшов до Європи
Росія щодня спалює газ на 10 млн доларів. Раніше він йшов до Європи

На тлі різкого зростання цін на енергоносії в Європі Росія знищує велику кількість природного газу, який раніше експортувався до Німеччини. Завод, розташований біля кордону з Фінляндією, щодня спалює газу приблизно на 10 млн доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC News.

Москва скоротила потоки газу в Європу, скоротивши в липні пропускну здатність "Північного потоку-1" до 20%. Тепер вона планує повністю закрити трубопровід на три дні незапланованого технічного обслуговування, починаючи з 31 серпня.

Смолоскипи горять на заводі з виробництва зрідженого природного газу "Портова" недалеко від початку газопроводу, недалеко від кордону з Фінляндією. Аналіз Rystad показав, що щодня він спалює близько 4,34 млн кубометрів газу.

Москва прагнула перекрити поставки газу в Європу, очевидно, у відповідь на економічні та енергетичні санкції Заходу, введені після її вторгнення в Україну.

Це призвело до енергетичної кризи на континенті і призвело до зльоту цін на газ до рекордно високого рівня. Ціни на природний газ TTF зросли до 3300 доларів.

Відзначити, Норвегія, яка обігнала Росію в якості найбільшого постачальника газу в Європу після початку війни проти України, значно скоротить експорт газу в наступному місяці. Це станеться через інтенсивне технічне обслуговування, при цьому деякі роботи будуть відкладені в цьому році.