Контракти.ua

2843  —  27.08.22
Війська Азербайджану увійшли до Лачина, який майже 30 років був під контролем Вірменії
Війська Азербайджану увійшли до Лачина, який майже 30 років був під контролем Вірменії

Азербайджанські війська зайняли місто Лачин, через яке проходить єдина дорога між Вірменією та так званим Нагірним Карабахом.

26 серпня, азербайджанські військові зайшли в місто Лачин, яке від 1992 року внаслідок війни в так званому Нагірному Карабаху перебувало на підконтрольній Вірменії території. Пише ТСН. 

Про це повідомив президент Азербайджану Ільхам Алієв в Twitter.

Азербайджан також повернув контроль над селами Забух і Сус.

"Сьогодні, 26 серпня, ми, азербайджанці, повернулися в місто Лачин. Азербайджанська армія розмістилася в Лачині. Села Забух і Сус були взяті під контроль. Вітаю всіх людей Лачина і Азербайджану з цією подією", – написав Алієв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія передали Азербайджану контроль над населеними пунктами Лачин, Забух і Сус, фактично передавши йому контроль над Лачинським коридором – єдиним наземним маршрутом, який поєднує Вірменію з невизнаною Нагірно-Карабаською республікою.

За умовами мирного договору, після війни в Нагірному Карабаху 2020 року, коридор узяли під контроль "російські миротворці". Єреван і Баку домовилися збудувати нову дорогу між Вірменією та невизнаною Нагірно-Карабаською республікою. Туди мали переміститися "російські миротворці", а Лачин, Сус і Забух мали відійти під контроль Азербайджану.

Статьи по теме
Між Азербайджаном та Вірменією встановили перший прикордонний стовп
Між Азербайджаном та Вірменією встановили перший прикордонний стовп

На кордоні між Азербайджаном та Вірменією встановили перший прикордонний стовп. Цим розпочате втілення домовленостей щодо делімітації державного кордону.
вчера, 17:27 — 329

Пашинян заявив про готовність передачі чотирьох сіл під контроль Азербайджану
Пашинян заявив про готовність передачі чотирьох сіл під контроль Азербайджану

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про готовність передати чотири села під контроль Азербайджану на тлі виникнення спірних питань та побоювань відновлення конфлікту.
20.03 — 276

Азербайджан вимагає від Вірменії негайно
Азербайджан вимагає від Вірменії негайно "звільнити" декілька населених пунктів

В Азербайджані наголосили, що ці селе повинні бути негайно "звільнені".
11.03 — 646