Контракти.ua

879  —  23.08.22
Знищено чи ні: експерт розповів, що на базі у Джанкої було 440 контейнерів з ракетами до С-400
Знищено чи ні: експерт розповів, що на базі у Джанкої було 440 контейнерів з ракетами до С-400

На території анексованого Криму триває сезон "бавовни".

У різних регіонах півострова стаються вибухи нв російських військових склаадах, базах та аеродромах. Військовий експерт Олександр Коваленко каже, що після "бавовни" в авіабазу в Новофедорівці зменшилася кількість авіації у повітряному просторі Херсонської та Запорізької областей. Зокрема, розвідувальної авіації та винищувачів Су-30СМ.

Про це Коваленко розповів в ефірі національного телемарафону у слоті "ТСН".

"Але вони пристосувалися до цієї ситуації та використовують авіацію з інших аеродромів. Так, це триває довше. Але намагаються ці втрати компенсувати", - каже військовий експерт.

Тим часом "бавовна" Джанкої, де пошкоджено електростанцію і залізничне полотно, мала вплив на тилове забезпечення вороджих підрзділів.

"На території бази у Джанкої розміщувалося 440 транспортно-пускових контейнерів з ракетами до С-400 (зенітно-ракетний комплекс - Ред.). Це величезна кількість. Саме їх планувалося передислокувати до військових частин і об'єктів ромсійських окупантів у Херсонській та Запорізькій областях. Чи було їх знищено частково чи поність - це запитання, на яке, на жаль, не маю відповіді", - наголосив Олександр Коваленко.

Нагадаємо, на складах у тимчасово окупованому Джанкої зберігалися, зокрема, ЗРС С-400, ЗРПК "Панцир-С1", "Гради" та різні САУ.