Контракти.ua

421  —  19.08.22
Росія програла інформаційну війну в Україні - британська розвідка
Росія програла інформаційну війну в Україні - британська розвідка

Росія повністю програла інформаційну війну в Україні та країнах Заходу.

Про це у статті для The Economist пише Джеремі Флемінг, голова спецслужби Великої Британії, відповідальної за ведення радіоелектронної розвідки та за забезпечення захисту інформації органів уряду й армії (GCHQ).

«Досі президент Путін усебічно програє інформаційну війну в Україні та на Заході. Хоча це заслуговує на відзначення, нам не слід недооцінювати роль, яку російська дезінформація відіграє у решті світу», - стверджує Флемінг.

За його словами, Росія використовує в Україні ті ж самі підходи, що раніше у Сирії та на Балканах, і дезінформація займає важливе місце у російській воєнній стратегії.

«Як і з наземним вторгненням, російські первинні онлайн-плани не були втілені. Використання країною наступальних кіберзасобів - безвідповідальне та невибіркове», - наголошує розвідник.

Утім він додав, що британська розвідка мала змогу дізнаватися про наміри Росії у кіберпросторі та завчасно попереджати союзників.

Статьи по теме
Із Карабаху до України: куди Росія перекине свої
Із Карабаху до України: куди Росія перекине свої "миротворчі" сили

Виведення російських "миротворців" з території Нагірного Карабаху викликало питання про їхнє можливе переміщення до зони бойових дій в Україні. Хоча ці підрозділи не матимуть вирішального значення, вони можуть підвищити тиск на певних напрямках фронту.
вчера, 19:27 — 190

Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян
Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян

Переважна більшість українців (68%) вважають, що Україна зберігає власний суверенітет та здатна ухвалювати власні рішення.
вчера, 13:17 — 164

Розвідка назвала втрати росіян після удару по аеродрому у Джанкої
Розвідка назвала втрати росіян після удару по аеродрому у Джанкої

Внаслідок удару по військовому аеродрому у Джанкої було знищено або критично пошкоджено низку засобів протиповітряної оборони росіян. Також вражено пункт управління ППО.
вчера, 08:44 — 177