Контракти.ua

502  —  18.08.22
"У нас триває війна, нам є куди витрачати гроші": Усик - про безкоштовний показ реваншу з Джошуа

Чемпіон світу за версіями IBF, WBO, WBA і IBO в надважкій вазі Олександр Усик за власні кошти викупив права на трансляцію бою-реваншу з Ентоні Джошуа.

Завдяки цьому українці зможуть подивитися другий бій між Усиком і Джошуа безкоштовно. Сашко розповів, що зробив це для того, аби його співвітчизники не витрачали гроші, а краще пожертвували їх на ЗСУ та тим, хто постраждав від російської агресії. Пише ТСН. 

"Мені дуже важливо безкоштовно показати бій із Джошуа. Люди повинні бачити, мій український народ повинен бачити цей поєдинок. У нас триває війна, і нам є куди витрачати гроші - на допомогу ЗСУ та людям, які потребують цієї допомоги.

Так що безкоштовна трансляція для українського народу - це дуже важливо. Ті гроші, які люди могли витратити на купівлю трансляції, вони можуть використати для допомоги комусь", - пояснив Усик в інтерв'ю Intu Boxing.

Також боксер наголосив, що майбутній бій стане величезною мотивацією для нього, його родини, команди, а також усього українського народу.

"Думаю, що це велика мотивація для мого народу, для моїх дітей, дружини, команди. Ми мотивовані", - сказав Усик.

Другий бій між Усиком і Джошуа відбудеться 20 серпня у місті Джидда в Саудівській Аравії. У червні відбулося офіційне оголошення реваншу між українцем і британцем.

Нагадаємо, в ніч проти 26 вересня 2021 року Усик у Лондоні переміг Джошуа одноголосним суддівським рішенням - 117-112, 116-112 і 115-113, і завоював титули IBF, WBO, WBA і IBO в надважкій вазі. Після цього британець активував опцію реваншу, яка була прописана в контракті на перший бій.

Тож у поєдинку-реваншу на кону стоятимуть всі титули, які українець відібрав у британця минулого року, а також пояс журналу The Ring.

  • В активі 35-річного Усика 19 перемог (13 - нокаутом) у 19 поєдинках. Три з них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.
  • У послужному списку 32-річного Джошуа 24 перемоги (22 - нокаутом) і дві поразки. Вперше Ей Джей програв у червні 2019 року Енді Руїсу, але в грудні того ж року переміг мексиканця в реванші та повернув собі титули.