Контракти.ua

907  —  16.08.22
Зірка "Сватів" Капорін відмовився переходити на українську: "Російська – це не мова Путіна"
Зірка

Український телеведучий та актор Євген Капорін пояснив, чому продовжує спілкуватися російською.

Зірка серіалу "Свати" Євген Капорін відмовився переходити на українську мову. Пише ТСН. 

Актор продовжує вести соціальні мережі російською, а також нею розмовляє. На його думку, не треба робити з мови – ворога. В Україні є багато людей, які від народження розмовляють російською.

"Для мене цього питання немає. Я розмовляю та веду соцмережі російською, для мене це не проблема. Ми живемо в ілюзії чи реальності? Для мене реальність така: є багато людей, які розмовляють російською. Російська мова – це не мова Путіна. Це мова людини, яка народилася від дитинства говорить цією мовою. Є ще суржик. Я не вважаю, що російська армія прийшла, бо тут говорять російською", - розповів актор в інтерв'ю "24 Каналу".

Капорін також й прокоментував те, що російська – є мовою окупанта. Він зазначив, що люди, які від дитинства говорять цією мовою, вони не є ворогами. Вони розмовляють російською, адже саме так почали спілкуватися з мамою.

Ба більше, актор вважає, що для військових на передовій нині немає значення мовне питання. На його думку, ті хто нині піднімають скандал щодо російської мови – просто хайпують.

"Ще кажуть, що це мова окупанта. Як так? Люди, які з дитинства говорять російською, роблять це не тому, що це мова окупанта. Вони спілкуються мовою, якою почали говорити з мамою. Не думаю, що для військових, які зараз на передовій, важливе мовне питання. Мова – це класна тема для хайпу. Ті, хто зараз постійно говорить про неї, більше хайпують", - додав актор.

Нагадаємо, нещодавно в мовний скандал потрапила й ведуча Маша Єфросиніна. Вона зізналась, що їй складно перейти на українську мову, за що її почали критикувати. Утім, знаменитість пояснила свої слова.