Контракти.ua

484  —  15.08.22
Росія краде в України природні ресурси на десятки трильйонів, - WP
Росія краде в України природні ресурси на десятки трильйонів, - WP

Росія краде не тільки українське зерно і метал, але також захопила території, багаті корисними копалинами. Раніше це було основою української економіки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на статтю The Washington Post.

"Росія отримала контроль над деякими з найбагатших корисними копалинами земель в Європі. В Україні знаходяться одні з найбільших у світі запасів титанової і залізної руди, родовища невикористаного літію і величезні поклади вугілля. У сукупності вони коштують десятки трильйонів доларів", - йдеться в статті.

Так, левова частка вугільних родовищ, які протягом десятиліть забезпечували найважливішу сталеливарну промисловість України, зосереджена на Сході, на територіях, окупованих Москвою, вказують журналісти. Тепер же Росія хоче запустити економіку на захоплених територіях - для цього вона спробує відновити видобуток руди та навіть запустити в роботу металургійний завод в Маріуполі. Але це їй не вдасться, впевнені експерти, опитані виданням.

"Прагнучи пожвавити економіку на захоплених територіях, Росія може спробувати відновити видобуток корисних копалин і виробництво сталі, як це, по всій видимості, було зроблено на одному з двох великих металургійних заводів в захопленому Маріуполі. Однак Кремль зіткнеться зі значними логістичними проблемами, в тому числі з відсутністю доступу до попередніх покупців. До того ж малоймовірно, що Росія зможе залучити необхідні для видобутку корисних копалин інвестиції", - підкреслює WP.

Статьи по теме
"Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16

Данія відправить Україні всі ті винищувачі F-16, про які було оговорено раніше між керівництвом країн.
вчера, 09:36 — 150

Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті
Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті

Схвалення Сполученими Штатами понад 60 мільярдів доларів допомоги стане свого роду рятівним кругом для українських військових, які опинилися в скрутному становищі, але це навряд чи зможе переломити хід війни.
22.04 — 181

У травні-червні нас чекає важкий період – Буданов
У травні-червні нас чекає важкий період – Буданов

У травні-червні на Україну чекає важкий період.
22.04 — 190