Контракти.ua

553  —  15.08.22
СБУ продовжує знешкоджувати в Києві ДРГ, – Кличко
СБУ продовжує знешкоджувати в Києві ДРГ, – Кличко

У Києві на початку повномасштабного вторгнення Росії було чимало ДРГ ворога. Їх багато знешкодили, але СБУ продовжує знешкоджувати їх і зараз.

Про це мер міста Віталій Кличко повідомив у інтервʼю "Бабель". Кличко нагадав, що 25 лютого, на другий день великої війни, російські диверсанти намагались прорватися з боку Лютежа до площі Шевченка в Києві.

Тепер же в столиці залишились такк звані консерви – приховані диверсанти, що мали розкритися.

"Тому я завжди звертаюся до киян, щоб вони були пильними і звертали увагу на підозрілих осіб, особливо поблизу обʼєктів критичної інфраструктури – на тих, хто здійснює там відеозйомку. Обовʼязково одразу ж інформувати правоохоронців про такі випадки. Ми памʼятаємо, як у Києві наприкінці лютого – на початку березня раптом зʼявилося багато міток, їх було видно з повітря. Багато було підсвітлювальних ракет, а також квадрокоптерів, які знімали інформацію, пролітали над ключовими обʼєктами. У цьому напрямку зараз трішки спокійніше. Але хочу ще раз підкреслити: жодного ракетного удару по жодному обʼєкту в Україні не відбувається без так званої «підсвітки» диверсійними групами чи колаборантами. Тобто, коригувальники продовжують перебувати і в Києві, і в інших містах", – наголосив Віталій Кличко.

Він додав, що Київ був метою агресора і метою агресора залишається.

"Не тільки Маріуполь, Донецьк, Луганськ чи Бахмут. Київ — головна мета, бо це серце держави. Чи спроможні вони прийти до Києва, захопити місто зараз? Упевнений, що ні, не спроможні. До того ж, ми набагато краще підготовлені і маємо значно більше ресурсів, ніж, наприклад, пів року тому", – запевнив він.

Статьи по теме
Кличко запропонував рішення, як забезпечити переселенців житлом
Кличко запропонував рішення, як забезпечити переселенців житлом

Мер Києва Віталій Кличко направив звернення до Верховної ради та уряду з пропозиціями щодо вирішення проблеми житла для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, він запропонував відновити норму про безоплатну передачу забудовниками частини квартир у зведених будинках громаді.
05.04 — 194

У Києві посилять заходи безпеки
У Києві посилять заходи безпеки

На тлі загроз збільшення кількості ракетних атак на цивільні об'єкти й ризику проникнення диверсійних груп Рада оборони Києва ухвалила низку рішень щодо забезпечення безпеки в столиці.
28.03 — 248

Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко
Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко

Директор "Киевского метрополитена" Виктор Брагинский будет отстранен от исполнения обязанностей после скандального расследования журналистов. Он находится на должности около 10 лет.
16.03 — 207