Контракти.ua

1014  —  15.08.22
Жданов пояснив, чому Росії не вдасться перевести економіку на "воєнні рейки"
Жданов пояснив, чому Росії не вдасться перевести економіку на

Росія вже втратила занадто багато часу, тому цей задум навряд вдасться реалізувати.

В Росії розпочалися спроба перевести військово-промисловий комплекс (ВПК), перевести економіку країни на воєнні рейки. Пише ТСН. 

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що вже дуже пізно і Росія повністю провалила програму імпортозаміщення, тому без імпортних комплектувальних вони не зможуть виробляти ні види озброєнь, ні техніки.

Про це він розповів на своєму Youtube-каналі.

"Ну, наприклад, спроба відродити виробництво автомобіля "КАМАЗ" з двигуном "КАМАЗ-740", тобто той, що залишився у спадок від Радянського союзу, вона безуспішно провалилася, бо немає виробництва суміжників, які постачали комплектуючі для цього автомобіля. Сьогодні запустити "КАМАЗ" у старому виконанні виявилося неможливим. Єдине, що артилерійські системи вони можуть (виробляти – ред), бо там мінімум, і те, лише причіпні та самохідні у старому радянському виконанні, без вирішальних пристроїв, і без західних комплектувальних", - зазначив він.

Жданов підкреслив, що у будь-якому випадку на це потрібен час, а часу в Російської Федерації сьогодні вже практично не залишилося.

Нагадаємо, у Кремлі проводять "промислову мобілізацію" серед виробників зброї.

Статьи по теме
"Кров за кров": Жданов пояснив, чому Кадиров шукає "шляхи відступу" з Чечні

За словами експерта, Кадиров, ймовірно, шукає собі систему безпеки — "тепле місце, де його не зможуть дістати".
08.09.22 — 1048