Контракти.ua

724  —  14.08.22
В Україні – ажіотаж на ринку дров: стали відомі ціни та про відкриття інтернет-магазину
В Україні – ажіотаж на ринку дров: стали відомі ціни та про відкриття інтернет-магазину

На сьогодні на ринку дров – певний ажіотаж, адже українці активно запасаються ними на зиму. Процедуру закупівлі дров суттєво спростили, а невдовзі запустять роботу ще й відповідного інтернет-магазину.

Порівняно з минулим роком, ціна на дрова в Україні зросла приблизно на 25%. Пише ТСН. 

Про це розповів голова Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець у прямому ефірі "1+1" в рамках спільного інформаційного телемарафону.

"Українці вже так активно запасаються дровами. На ринку спостерігається певний ажіотаж, але я запевняю, що все буде добре. До опалювального сезону кожна родина, кожне підприємство буде забезпечене дровами", – сказав очільник Держлісагентства.

Він також повідомив про суттєве спрощення процедури виписки дров.

"Сьогодні треба звернутися безпосередньо в лісництва. Їх у нас в Україні – 1560 плюс інші лісокористувачі, де ви можете зробити заявку на дрова, оплатити її або через "Приват24", або через термінал, і потім вирішити питання стосовно доставки. Можна замовити з доставкою, можна забрати прямо дрова в лісі", – пояснив Болоховець.

Крім того, він повідомив, що міністр захисту довкілля Руслан Стрілець поставив завдання – до початку опалювального сезону створити інтернет-магазин дров, який буде уніфікований для всієї країни. Тобто, не виходячи з дому, можна буде замовити дрова будь-якої породи, а також колоті або не колоті.

"Порівняно з минулим роком, ціна на дрова зросла приблизно на 25%. Передусім, це пов’язано зі зростанням цін на енергоносії, пальне, які використовуються для заготівлі дров. Ціну на дрова встановлюють обласні адміністрації", – розповів голова Держлісагентства.

"Ціна різна. На півночі, звичайно, дрова дорожчі – в межах від 500-600 гривень за метр кубічний. На півдні, на заході вони дешевші – більше 200 гривень за метр кубічний. Я маю на увазі дрова заготовані, які знаходяться в лісі. Звичайно, транспортування, рубання, переміщення – це суттєві додаткові витрати", – додав посадовець.

Нагадаємо, опалювальний сезон 2022-2023 в Україні планують розпочати після 15 жовтня, зважаючи на погодні умови. Цієї зими ціна на газ для населення не зміниться. Вона становитиме 7 420 грн за 1 тис. куб.

Статьи по теме
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна

Торішньої продукції місцевого виробництва вже не залишилося.
01.06.23 — 385

Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году
Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году

Экономическая ситуация в Украине значительно улучшилась. После значительного сокращения экономики в прошлом году в 2023 году ожидается рост валового внутреннего продукта (ВВП).
20.05.23 — 407

Як розвивається блокчейн в Україні?
Як розвивається блокчейн в Україні?

Технологія блокчейн використовується для роботи криптовалют. Це розподілена між тисячами комп’ютерів мережа, яка дозволяє реєструвати інформацію, простежувати шляхи транзакцій, зменшувати витрати при транзакціях. Сучасний курс біткоїна перевищує 20 тисяч доларів, тому багато українців інвестує в цю криптовалюту чи має заощадження в ній. Але блокчейн цікавий не тільки для обігу криптовалюти.
30.03.23 — 1030