Контракти.ua

1011  —  14.08.22
В столиці можуть з’явитися бетонні зупинки-укриття
В столиці можуть з’явитися бетонні зупинки-укриття

Протягом наступного місяця транспортний Департамент Київської міськради спільно з "Київпастрансом" визначать місця для установки бетонних зупинок-укриттів, де мають ховатися пасажири, яких висаджуватимуть з громадського транспорту під час повітряних тривог.

Про це йдеться у відповідному рішенні міськради від 10 серпня.

Причому, як випливає з пояснювальної записки до документа, це мають бути не просто укриття, а комфортні приміщення для очікування громадського транспорту. Також пропонується провести на такі зупинки безплатний інтернет.

Щоправда, якщо транспорт зупинятимуть по всьому місту, то бетонні зупинки треба буде ще пошукати. Їх планується встановлювати лише в людних місцях.

"Розробити Перелік місць із найбільшим скупченням пасажиропотоку для облаштування та створення фонду захисних конструкцій цивільного захисту", - йдеться в пояснювальній записці.

Розмір та місткість таких зупинок в пояснювальній записці не наводиться.

Джерела фінансування також відсутні.

Статьи по теме
Ремонт
Ремонт "синьої" гілки київського метро обіцяють закінчити до осені

Між станціями київського метрополітену "Деміївська" та "Либідська" почали демонтувати залізобетонні конструкції вздовж тунелю.
вчера, 17:59 — 211

У КМВА визначили дату останнього дзвоника у школах Києва
У КМВА визначили дату останнього дзвоника у школах Києва

У школах Києва цього року пролунає останній дзвоник 31 травня, оскільки заклади працювали за освітніми програмами згідно з графіком та не змінювали терміни канікул.
18.04 — 244

Кличко пообіцяв, що 6 станцій
Кличко пообіцяв, що 6 станцій "синьої" гілки запрацюють влітку

Роботи на закритій ділянці синьої гілки метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" йдуть за графіком. Вже влітку рух метро на Теремки мають відновити.
29.02 — 299