Контракти.ua

378  —  10.08.22
Генерал Марченко назвав два напрямки на півдні, куди намагатимуться прорватись росіяни
Генерал Марченко назвав два напрямки на півдні, куди намагатимуться прорватись росіяни

Росіяни будуть намагатися наступати у двох напрямках – на Миколаївському та Криворізькому, але українські військові готові дати їм відсіч.

Про це заявив генерал-майор Дмитро Марченко, який відповідає за оборону Миколаївщини, в інтерв’ю РБК-Україна.

Відповідаючи на запитання, скільки російських військових орієнтовно зараз є в Херсонській та Запорізькій областях, генерал-майор зазначив: «Кажуть, що приблизно 25 батальйонних тактичних груп. Але скажу вам чесно – ніхто точно не бачив, скільки їх там насправді. Хай там як, ніхто їх тут не боїться, ніхто не буде від них тікати. Ми готові їх зустрічати і давати бій».

Марченко вважає, що загарбники наразі не мають успіху ні на сході, ні на півдні України, і намагатимуться захопити частину півдня. На його думку, росіяни будуть намагатися наступати у двох напрямках – на Миколаївському та Криворізькому.

«Якщо в них вдасться хоча би на одному з напрямків прорватися, то вони будуть перекидати туди решту сил і робити його пріоритетним», - зазначив Марченко.

На його думку, ворог хоче захопити Кривий Ріг, щоби створити собі плацдарм для наступу на Вознесенськ та Южноукраїнськ. Тоді російські війська зможуть спробувати взяти Миколаїв у кільце. Водночас генерал-майор запевнив, що їм це не вдасться.

«Вони вже намагалися взяти Миколаїв, їм це не вдалося, тому вони зараз хочуть обійти його, взяти в кільце і потім це кільце зменшувати. В принципі так, як вони це робили з Маріуполем. Але я думаю, що всі ці їхні плани почнуть руйнуватися, як тільки-но вони почнуть якісь наступальні дії», - підкреслив Марченко.

Відповідаючи на запитання, чи можуть росіяни паралельно розпочати рух у Запорізькій області і тиснути по лінії Василівка – Гуляйполе, він зазначив: «Там дуже складна місцевість, тому розвивати якісь наступальні дії на Запорізькому напрямку їм не дуже вигідно. Тому вони і будуть наступати саме на Миколаївському та Криворізькому напрямках».

Статьи по теме
Німеччина передасть Україні ракети до систем Patriot
Німеччина передасть Україні ракети до систем Patriot

Німеччина передасть Україні черговий пакет військової допомоги, повідомляє пресслужба уряду Німеччини.
вчера, 19:30 — 177

Буданов розповів, чи зміниться щось для України в разі зникнення Путіна
Буданов розповів, чи зміниться щось для України в разі зникнення Путіна

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід.
вчера, 18:59 — 186

Київ скликав надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО
Київ скликав надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО

Сьогодні, 28 березня, відбулось засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів. Говори про обстріли Росії української критичної інфраструктури.
вчера, 18:37 — 181