Контракти.ua

449  —  09.08.22
Кулеба назвав табу у міжнародних відносинах, яке порушила Росія
Кулеба назвав табу у міжнародних відносинах, яке порушила Росія

Кулеба прокоментував ядерний шантаж РФ, зокрема щодо Запорізької АЕС.

Ядерний шантаж – це табу у міжнародних відносинах. Але РФ вдається до нього через страх втратити окуповані території. Пише ТСН. 

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Ядерний шантаж - це табу у міжнародних відносинах. Лише країни-парії (країни, яких цураються у світі. - Ред.) вдаються до нього. Тому те, що Росія починає апелювати до ядерного шантажу так утаємничено, це свідчить лише про одне - про їхній стан власне відчаю і розуміння того, що вже доводиться навіть погрожувати ядерною катастрофою для того, щоб стримати Україну та її партнерів у планах щодо звільнення України від окупанта", – зазначив міністр.

Кулеба пояснив, що ООН готова вживати заходів у цій ситуації, проте треба розуміти, що її мандат є доволі обмеженим.

"Але, менше з тим, всі механізми, які можна задіяти, ми допоможемо Організації Об'єднаних Націй задіяти для стабілізації ситуації. Утім для всіх очевидно, що єдиний спосіб гарантувати ядерну безпеку на Запорізькій атомній електростанції – це щоб Росія просто звідти вийшла", – сказав очільник МЗС.

За його словами, доки окупанти перебуватимуть на ЗАЕС, доти там буде джерело загрози.

Нагадаємо, що Росія використовує захоплену Запорізьку атомну електростанцію біля Енергодара, яку вона окупувала ще 4 березня, для ядерного шантажу.