Контракти.ua

636  —  07.08.22
В Україні знімуть майже все обмеження на фондовому ринку, введені з початку війни
В Україні знімуть майже все обмеження на фондовому ринку, введені з початку війни

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) знімає майже всі обмеження на здійснення операцій на ринках капіталу та організованих товарних ринках, які були введені 24 лютого 2022 у зв’язку зі збройним нападом Росії на Україну та введенням воєнного стану.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу комісії.

Як зазначається в повідомленні, рішення ухвалене на підтримку дій уряду з відновлення економіки та набере чинності з 8 серпня.

"Протягом п’яти місяців війни ринки капіталу та товарні ринки працювали в ручному режимі. Регулятор уважно відстежував та аналізував результати кожної дозволеної операції. За мирного життя - це нонсенс, але війна продиктувала свої умови. Завдяки індивідуальному підходу та поміркованій позиції ми змогли побороти панічні настрої, зберегти активи та не допустити дефолти по низці цінних паперів", - зазначив голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

Очільник комісії додав, що варто пам’ятати - війна триває і діяльність на ринках капіталу має здійснюватися максимально виважено.

Нагадаємо, Національна комісія з цінних паперів та фондовому ринку (НКЦПФР) зупинила обіг всіх цінних паперів. Рішення ухвалено на позачерговому засіданні 24 лютого. Зупинка не стосується операцій необхідних для здійснення: Національним банком монетарної та грошово-кредитної політики; Міністерством фінансів операцій з обслуговування державного боргу.

Статьи по теме
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна

Торішньої продукції місцевого виробництва вже не залишилося.
01.06.23 — 381

Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году
Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году

Экономическая ситуация в Украине значительно улучшилась. После значительного сокращения экономики в прошлом году в 2023 году ожидается рост валового внутреннего продукта (ВВП).
20.05.23 — 407

Як розвивається блокчейн в Україні?
Як розвивається блокчейн в Україні?

Технологія блокчейн використовується для роботи криптовалют. Це розподілена між тисячами комп’ютерів мережа, яка дозволяє реєструвати інформацію, простежувати шляхи транзакцій, зменшувати витрати при транзакціях. Сучасний курс біткоїна перевищує 20 тисяч доларів, тому багато українців інвестує в цю криптовалюту чи має заощадження в ній. Але блокчейн цікавий не тільки для обігу криптовалюти.
30.03.23 — 1027