Контракти.ua

1432  —  06.08.22
У Криму погрожують родичам спортсменки, яка засудила агресію рф
У Криму погрожують родичам спортсменки, яка засудила агресію рф

Загарбники погрожують «великими проблемами» родичам кримської спортсменки, що засудила російську агресію.

Про це повідомляє у Фейсбуці Асоціація з реінтеграції Криму, передає Укрінформ.

«Підконтрольні окупантам «кримські пропагандисти» розпочали «кампанію ненависті» проти української художньої гімнастки кримського походження Ганни Різатдінової», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Різатдінова є бронзовою призеркою Олімпійських ігор 2016 року в індивідуальному багатоборстві, чемпіонкою світу із вправ з обручем 2013 року, багаторазовою призеркою чемпіонатів світу та Європи, інших міжнародних змагань.

Позиція Різатдінової із засудження російської агресії не є новою, вона послідовно, з 25 лютого 2022 року, висловлює її у соціальних мережах та в інтерв’ю, інформує Асоціація.

Тепер «раптово» проросійські пропагандисти почали публічно погрожувати родині спортсменки, зокрема її матері Оксані Різатдіновій, яка виконує роль тренера у підконтрольній окупантам «школі олімпійського резерву» в Сімферополі. Фактично окупанти змушують тренера Різатдінову публічно «відмовитися від доньки та засудити її» погрожуючи «величезними проблемами», інформують в Асоціації.

Загалом ця ситуація є прикладом імітації окупантами нібито «повної підконтрольності» кримської молоді та юнацтва агресорові. Прикладом є те, що з 1 вересня в усіх підконтрольних окупантам «закладах освіти» Сімферополю запроваджуються щоденні «лінійки» із злочинним підняттям «прапору росії та виконанням гімну». Крім того, у «штаті» цих закладів запроваджено злочинних «політичних наглядачів», а саме «радників керівників з виховної роботи», завданням яких є злочинна пропаганда ідей російського нацизму серед учнів та педагогів, інформує Асоціація.

Як повідомляв Укрінформ, російська федерація використовує дітей для просування ворожих щодо України наративів на загарбаних нею територіях.