Контракти.ua

8061  —  01.08.22
У Росії перефарбували синьо-жовту вивіску бізнес-центру - його власник-виходець зі Львівщини протестує
У Росії перефарбували синьо-жовту вивіску бізнес-центру - його власник-виходець зі Львівщини протестує

У російському місті Сургут Ханти-Мансійського автономного округу Тюменської області без дозволу власника перефарбували вивіску бізнес-центру "Самбор".

Власник - родом з Львівщини, він назвав бізнес-центр на честь рідного міста Самбір та розмістив на ньому вивіску в синьо-жовтих кольорах, проте місцевих це обурило. Пише ТСН. 

Про це повідомляють російські телеграм-канали.

Власник бізнес-центру та керівник місцевої української діаспори Володимир Самборський розповів про утиски українців у Росії. Він зазначив, що раніше місцевий житель обурився на те, що вивіска бізнес-центру "Самбор" пофарбована у кольори українського прапора. Росіянин, наслухавшись пропаганди, назвав кольори українського стяга "фашистським знаменням". Тоді невідомі залізли на 5 поверх бізнес-центру та перефарбували вивіску в зелений колір.

Це обурило Володимира Самборського і він заявив, що звернеться до поліції, оскільки вважає такі дії провокацією. Також чоловік зазначив, що він перефарбує вивіску свого бізнес-центру в синьо-жовтий колір, як це було раніше. Він додав, що погодиться змінити кольори вивіски тільки після того, як синьо-жовтий буде офіційно заборонений в Росії.

У Росії зазначають, що Володимир Самборський родом із міста Самбір на Львівщині, проте в 1969 році він переїхав до Сургута і там залишився.