Контракти.ua

785  —  29.07.22
Єрмак розповів, для чого росіяни вдарили по Оленівській колонії
Єрмак розповів, для чого росіяни вдарили по Оленівській колонії

Мета "оленівського теракту" росіян має кілька складових. Перша - це спроба кинути тінь на ЗСУ, а друга - Росія намагається приховати свідчення про масштаби воєнних злочинів.

Про це пзаявив главв ОП України Андрій Єрмак.

"Оленівка - акт тероризму росіян. Вони завдали по колонії, де утримувались військовополонені українські воїни, бійці "Азову", прицільного удару. А тепер намагаються брехати, звинувачуючи Україну. Особливо цинічно виглядає інформація про те, що жоден з представників колонії не постраждав". - заявив Єрмак.

Він додав, що це далеко не перша провокація російських окупаційних військ з 2014 року. Згадати хоча б збиття MH17, у чому вони також звинувачували Україну.

За словами глави ОП України, мета "оленівського теракту" росіян, який справедливо порівнюють з Катинню, має декілька складових.

Перша - це спроба кинути тінь на ЗСУ та використання західної зброї нашою армією. Не секрет, що Росія найбільше прагне зупинити підтримку союзників України, і постійно робить провокації. Бо українська армія із західною зброєю знищує їх війська з минулого.

"Про цю тактику росіян свідчить й оперативна робота пропагандистів, а також ботоферм у соцмережах, в Твіттері, які розносять вигідні для росіян смисли. Але ми також робимо все, щоб світ дізнався правду. Повірте, світ знатиме, що росія - країна-терорист", - заявив Єрмак.

Друга складова, вважає керівник ОП України, - Росія намагається приховати свідчення про масштаби воєнних злочинів.

"Терор - це спроба нас зламати, залякати. Але українці давно довели, що відповідь на російський терор буде максимально жорсткою. Саме росіяни вбивають наших людей", - повідомив Андрій Єрмак.

Глава ОП додав, що злочин в Оленівці - це ще один доказ того, що росія має бути визнана країною-спонсором тероризму. Їх брехня буде швидко розкрита і зрозуміла всім.

Статьи по теме
Зеленський відвідає Сінгапур для участі у конференції з безпеки, - Reuters
Зеленський відвідає Сінгапур для участі у конференції з безпеки, - Reuters

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у безпековій конференції "Діалог Шангрі-Ла" в Сінгапурі цими вихідними.
31.05 — 260

Росія виробляє артснаряди втричі швидше, ніж Європа і США – Sky News
Росія виробляє артснаряди втричі швидше, ніж Європа і США – Sky News

Промисловість РФ виробляє артилерійські снаряди приблизно втричі швидше, ніж західні союзники України, а також приблизно на чверть дешевше.
26.05 — 272

Росія збирає нове наступальне угруповання – Зеленський
Росія збирає нове наступальне угруповання – Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія збирає наступальне угруповання біля Сумської області.
26.05 — 228