Контракти.ua

446  —  29.07.22
Парламент затвердив план адаптації законодавства до вимог ЄС
Парламент затвердив план адаптації законодавства до вимог ЄС

Верховна Рада України на пленарному засіданні 29 липня ухвалила постанову про деякі заходи щодо виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Проголосували за постанову 297 нардепів, передає LB.

У пояснювальній записці до постанови депутати нагадують, що 23 червня 2022 року ухвалено рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

У зв’язку з цим необхідно удосконалити окремі аспекти законодавчої процедури з метою "створення оптимальних механізмів опрацювання законопроєктів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції", — написано в документі.

Постанова передбачає:

1) розгляд законопроєктів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції, за наявності таблиць відповідності до них, а також офіційних перекладів відповідних актів законодавства ЄС та/або інших джерел права Європейського Союзу (acquis ЄС);

2) створення у комітетах Верховної Ради України підкомітетів з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції;

3) проведення додаткової експертизи щодо відповідності євроінтеграційних законопроєктів міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу у Комітеті Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу та/або у Кабінеті Міністрів України;

4) переважне застосування процедури другого читання під час розгляду законопроєктів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно- правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Статьи по теме
Глава Мінфіну США вимагає від банків ЄС дотримання санкцій проти Росії
Глава Мінфіну США вимагає від банків ЄС дотримання санкцій проти Росії

Керівники європейських банків мають активізувати свої зусилля щодо виконання заходів щодо припинення спроб Росії обійти санкції.
21.05 — 236

Видача паспортів за кордоном: Рада підтримала важливий законопроект
Видача паспортів за кордоном: Рада підтримала важливий законопроект

Верховна рада підтримала у цілому законопроєкт про надання окремих адміністративних послуг українцям. Зокрема, йдеться про видачу паспортів для українців за кордоном.
10.05 — 272

Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне
Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне

Верховна рада України ухвалила у другому читанні законопроект №10379 про посилення відповідальності за військові правопорушення. Який, зокрема, в кілька разів підвищує штрафи для ухилянтів.
10.05 — 211