Контракти.ua

1648  —  20.07.22
Невдоволення зростає: Путін кидає на війну в Україні нацменшини замість мобілізації етнічних росіян
Невдоволення зростає: Путін кидає на війну в Україні нацменшини замість мобілізації етнічних росіян

Диктатор Росії Володимир Путін, який розпочав криваву війну в Україні, намагається всіляко уникнути проведення загальної мобілізації етнічних росіян.

Спроби Володимира Путіна "захистити" етнічних росіян від масової мобілізації можуть викликати опір у деяких етнічних групах, які несуть непропорційно великий тягар війни. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Інститут дослідження війни (ISW).

Зазначається, що такі дії Путіна можуть викликати опір в етнічних анклавах РФ, де вже заснували рух “Нова Тува” — антивоєнну організацію, яка складається з активістів тувинської нацменшини. У РФ їх вже почали звинувачувати у поширенні антивоєнної пропаганди та розпалюванні міжнаціональної ворожнечі всередині Росії.

В ISW кажуть, що це повідомлення примітне у контексті нещодавнього збільшення кількості регіональних добровольчих батальйонів, які базуються в Росії, багато з яких належать до різних етнічних груп.

"ISW та інші раніше зазначали, що в Україні воюють неетнічні російські батальйони, до складу яких входять війська з Чечні, Південної Осетії, Туви, Татарстану, Башкортостану, Чувашії та інших. Це свідчить про очевидне бажання Путіна, щоб неетнічні росіяни брали на себе тягар війни на цьому етапі, може створити внутрішню напруженість у цих регіонах", - йдеться в повідомленні.

Експерти ISW вважають, що ймовірна спроба Путіна убезпечити етнічних росіян від масової мобілізації може спричинити опір і внутрішню напруженість у деяких етнічних анклавах Росії, які, схоже, непропорційно несуть на собі тягар війни.

Нагадаємо, у Росії примушують регіони створювати "добробати".