Контракти.ua

750  —  20.07.22
"Вони мають заплатити за свою агресію": у Міноборони пригрозили Росії знищити її Чорноморський флот

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов заявив, що Україна знищить Чорноморський флот РФ, щойно отримає достатньо зброї від партнерів.

Гаврилов наголосив: якщо Росія хоче продовжити існувати як країна, вона повинна покинути захоплений Крим. Пише ТСН. 

Про це заступник міністра оборони сказв в інтерв'ю The Times.

"Вони мають заплатити за свою агресію", - заявив Гаврилов під час візиту до Британії, де триває навчання українських військових.

Заступник очільника Міноборони зазначив, що перш ніж розпочати штурм, українські військові наразі нарощують власні протикорабельні ракети і чекають на отримання зброї більшої дальності від партнерів.

Гаврилов підкреслив, що російські кораблі в Чорному морі регулярно запускають крилаті ракети по українській інфраструктурі на півдні. Такі позиції військових кораблів означають, що Україна не може експортувати зерно з портів, адже торгові судна можуть потрапити під ворожий вогонь.

"Ми отримуємо протикорабельні засоби, і рано чи пізно ми націлимося на флот. Це неминуче, тому що ми маємо гарантувати безпеку нашому народу. Ми готові атакувати їх по всьому Чорному морю, якщо ми матимемо таку можливість", - зазначив Гаврилов.

Нагадаємо, російські окупаційні війська вже перекинули склади подалі від HIMARS, а також готуються до можливого отримання Україною ракет ATACMS для MLRS.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 224

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 385

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 341