Контракти.ua

33597  —  18.07.22
"Путін починає здуватися": Жданов розповів, навіщо збирали позачергове засідання Держдуми РФ

Кремлівська риторика була спрямована на заспокоєння внутрішнього електорату в РФ.

Анонсоване російським диктатором Володимиром Путіним засідання виявилося "великим пшиком – гора народила мишу". Саме так прокоментував збори Держдуми РФ військовий експерт Олег Жданов. Пише ТСН. 

Про це Жданов сказав 17 липня під час аналізу дій на фронті та зовнішньої політичної ситуації.

"Мишею виявилося зняття Рогозіна (Путін звільнив з посади голови "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна, який обіймав цю посаду останні чотири роки - ред.), нагородження Соловйова (Путін нагородив орденом найвідомішого пропагандиста - ред.) та вирішення внутрішніх питань у РФ. Це говорить про те, що Путін "здувається". Путін перетворюється на пшик", - зазначив Жданов.

За його словами, кремлівська риторика була спрямована на заспокоєння внутрішнього електорату в РФ.

"Щоб люди не бунтували, не запитували: чому так довго триває війна?.. До речі, сюди лягає і приїзд Шойгу. Людина, яка ніколи не служила в армії, стоїть біля карти і віддає розпорядження посилити на усіх напрямках діяльність ЗС РФ, це для мене трохи дивно", - додав експерт.

Жданов зазначив, що на сьогоднішній день Росія не здатна ескалувати конфлікт на лінії фронту - немає сил та засобів для цього.

"Закінчується другий тиждень, а вони все ще не можуть поновити наступ на Донецькому напрямку. Британська розвідка пише, що із Кремля звучить наказ нібито захопити всю Харківську область. Але головне питання: чим? Військ не додалося. Є поповнення втрат у техніці та особовому складі, але це не ротація", - сказав Жданов.

Він зазначив, що на фронтах ситуація для ЗСУ є стабільною.

Нагадаємо, російський президент збирав Державну думу РФ на позачергове засідання. За інформацією експертів, необхідність проведення позачергового пленарного засідання "пов'язана з тим, що накопичилися питання, які потребують негайного вирішення".

Статьи по теме
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?

Євген Якунов: Що змусило тебе так змінитися? Адже для мого покоління, яке виросло в радянському союзі, ти завжди була взірцем високої національної культури, символом непокірності й прапором вільнодумства. Руставелі, Думбадзе, Туманішвілі, Абуладзе, Мамардашвілі, Данелія, Бендукідзе – ці імена супроводжували мене з дитинства крізь усе життя. А Софіко Чаурелі й Вахтанг Кікабідзе були ріднішими, ніж багато хто з акторів-земляків.
16.05.23 — 679

Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз
Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз

Серед росіян переважають негативні оцінки щодо США, Європейського Союзу та України. Позитивні оцінки характерні для Китаю, Індії та Туреччини.
13.03.23 — 760

"Треба вирішувати". Путинський депутат назвав Вірменію незаконною державою

Російський депутат від правлячої партії "Єдина Росія" Євген Федоров вважає Вірменію "тупиковою країною", питання з русофобією, в якій потрібно "вирішувати за законом".
24.11.22 — 676