Контракти.ua

3240  —  17.07.22
РФ пригрозила швейцарській газеті позовом через зображення Путіна у вигляді клоуна
РФ пригрозила швейцарській газеті позовом через зображення Путіна у вигляді клоуна

Посольство РФ у Швейцарії пригрозило газеті Neue Zurcher Zeitung позовом через колаж із зображенням російського диктатора Володимира Путіна у вигляді клоуна.

Посольство надіслало листа Neue Zurcher Zeitung. Пише ТСН. 

Про це йдеться у заяві посольства РФ у Швейцарії, пише "Медуза".

25 червня на сайті видання вийшов матеріал про меми воєнного часу, в якому було опубліковано кілька зображень, які розійшлися  соцмережами. На одному з них Володимир Путін зображений з клоунським носом і райдужним розфарбуванням ЛГБТ на обличчі.

У російському посольстві заявили, що зображення Путіна з посиланнями до клоунади, ЛГБТ-спільноти та військових злочинців перебувають за межею розумного. Також там обурилися, що Володимира Зеленського зображено у вигляді супергероя.

"Що стосується особистості президента Росії, то він, як відомо, є глибоко віруючою православною людиною і виступає за збереження традиційних християнських цінностей у російському суспільстві і вже явно не є шанувальником ЛГБТ-спільноти, у зв'язку з чим райдужна розмальовка його обличчя, ні до села - ні до міста", - написали у посольстві РФ.

Також там заявили, що залишають за собою право звернутися до правоохоронних органів у зв'язку з цією публікацією через поширення інформації, яка "ганьбить" честь і гідність", а також наклеп.

У Neue Zurcher Zeitung поки жодним чином не відреагували на листа.

Статьи по теме
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?

Євген Якунов: Що змусило тебе так змінитися? Адже для мого покоління, яке виросло в радянському союзі, ти завжди була взірцем високої національної культури, символом непокірності й прапором вільнодумства. Руставелі, Думбадзе, Туманішвілі, Абуладзе, Мамардашвілі, Данелія, Бендукідзе – ці імена супроводжували мене з дитинства крізь усе життя. А Софіко Чаурелі й Вахтанг Кікабідзе були ріднішими, ніж багато хто з акторів-земляків.
16.05.23 — 682

Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз
Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз

Серед росіян переважають негативні оцінки щодо США, Європейського Союзу та України. Позитивні оцінки характерні для Китаю, Індії та Туреччини.
13.03.23 — 763

"Треба вирішувати". Путинський депутат назвав Вірменію незаконною державою

Російський депутат від правлячої партії "Єдина Росія" Євген Федоров вважає Вірменію "тупиковою країною", питання з русофобією, в якій потрібно "вирішувати за законом".
24.11.22 — 682