Контракти.ua

2464  —  14.07.22
"Викинув 4 тисячі співробітників": Арестович прокоментував відмову Ахметова від медіабізнесу

Наразі радник голови офісу президента пропонує подивитися, як бізнесмен Рінат Ахметов буде прощатися із співробітниками медіа.

У передаванні українським бізнесменом Рінатом Ахметовим медіабізнесу в "управління державі" немає якогось підступу. Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю Наталії Мосейчук сказав радник голови офісу президента Олексій Арестович.

"Це величезні кошти: 100 млн на місяць. Зараз бізнесу немає, тому що більшість активів захоплено або зруйновано. Кажуть, що він будує завод чи в Болгарії, чи десь ще... І кидати на неприбуткову діяльність, якими були його канали, як кажуть фахівці, такі гроші він просто не має змоги. До того ж тут можна підставити державу: "Ви хотіли - ось. Тепер у вас 4 тисячі співробітників, яких ви маєте забезпечити робочими місцями"", - зазначив Арестович.

Він також додав, що хотів би поставити питання до співробітників Ахметова, чи не бажають вони висловитися з цього приводу?..

"Це ж було раптове рішення. Я не думаю, що їх попереджали заздалегідь", - замислився радник.

За його словами, війна сама по собі виконає закон про деолігархізацію, тому що олігархів у цій країні не залишиться фізично.

"Зараз ми побачимо, як вони будуть прощатися із людьми. Що має робити лідер, так це піклуватися про людей ціною власного здоров'я", - додав Арестович.

Нагадаємо, український мільярдер Рінат Ахметов заявив, що відмовляється від своїх медіа та передає їх в управління державі. Він додав, що цього тижня "Медіа Група Україна" відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій своїх каналів, ліцензій друкованих медіа в Україні.

Статьи по теме
У 2023-му активи Ахметова впали ще на $1,7 млрд – Forbes
У 2023-му активи Ахметова впали ще на $1,7 млрд – Forbes

Бізнесмен Рінат Ахметов за оцінками американського Forbes у 2023 році втратив $1,7 млрд.
04.04 — 268

Нацрада анулювала всі телевізійні ліцензії «Медіа Групи Україна» Ахметова
Нацрада анулювала всі телевізійні ліцензії «Медіа Групи Україна» Ахметова

Український медіарегулятор анулював ліцензії національних телеканалів «Україна», «Україна24», «ДОНБАС», «Футбол 1/2/3», «НЛО», «Індиго».
22.07.22 — 960

Ахметов виплатить безпрецедентну вихідну допомогу колективу
Ахметов виплатить безпрецедентну вихідну допомогу колективу "Медіа групи Україна"

У зв'язку з виходом з медіа-бізнесу, SCM надасть кожному члену колективу вихідну допомогу. Розмір окладу складе від 3 до 12 місячних окладів.
16.07.22 — 8643