Контракти.ua

999  —  13.07.22
"У Путіна настануть дуже важкі часи": політолог анонсував шокувальне прозріння серед росіян

Ненависть російського диктатора Путіна до України і всього українського за 5 місяців жорстокої війни не змінилася.

Водночас Путін вже чудово розуміє, що йому не вдасться захопити всю Україну. Пише ТСН. 

Про це російський політолог Андрій Піонтковський написав в колонці для НВ.

Публіцист нагадав про статтю Путіна "Про історичну єдність росіян і українців", у якій він заперечував і існування Української держави, і самого українського народу.

"Я думаю, що навіть такий божевільний маніяк як Путін, зрозумів, що захопити всю Україну йому не вдасться. Після провалу бліцкригу це завдання вже нездійсненне. Але перед ним зараз постала інша проблема - як утримати власну владу. Як продати населенню якусь подобу перемоги", - зазначив політолог.

Крім того, за його словами, армія РФ розуміє, що Україна готується до конртнаступу.

"Він (Путін – ред.) розуміє, що з надходженням масштабної кількості західної зброї українська армія перейде в контрнаступ, і ні про яку міфічну перемогу говорити вже буде неможливо. Тому зараз його тактичне завдання, поки його збройні сили на Донбасі потихеньку ще повзуть вперед, захопити максимально можливу кількість населених пунктів. Скажімо, ще одне місто. Його максимальна мета - взяти Слов'янськ. А потім знову мобілізувати всю свою агентуру для того, щоб нав'язати перемир'я, припинення вогню, зі збереженням їм значної частини не тільки території Донбасу, але тепер ось і шматочків Херсонської та Запорізької областей. І продати це населенню як свою перемогу. Ось такий у нього зараз план", - додав Піонтковський.

На його думку, повернення Херсона з окупації стане поворотним пунктом. Це, з його слів, справить шокуюче враження на народ в Росії, який вірить своєму телевізору, "так і на ситуацію в бункері, де вже всім буде ясно тоді, що війна програна".

"І ось у Путіна настануть тоді дуже важкі часи. Просто ми в очікуванні ендшпілю. У розрахунках Кремля ендшпілем буде взяття Слов'янська, і на інерції цього успіху нав'язування знову припинення вогню — по суті — розділ України", - підсумував політолог.

Статьи по теме
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию

Недопуск экспертов МАГАТЭ в реакторные залы Запорожской атомной электростанции является попыткой российских захватчиков скрыть настоящую ситуацию на оккупированной станции.
05.01 — 396

Путин якобы
Путин якобы "сигнализирует" о желании заморозить войну. У Буданова отреагировали

Российский режим действительно хотел бы как можно скорее завершить войну против Украины. Но война должна быть завершена на условиях Украины и в соответствии с международным правом.
26.12.23 — 318

Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками

Юрій Богданов: Любов Путіна та його пропаганди до порівняння війни з Україною (або, як він каже, з усім Заходом) з Другою Світовою війною передбачає логічну лінію «ми як діди зараз всіх переможемо». Як діди. Чому ми взагалі про це говоримо? Тому що я втомився читати трохи сповнені відчаю та песимізму тексти на тему «ось Росія зможе воювати хоч 10 років», бо зараз їх заводи запрацюють і будуть виробляти 10000 танків на рік і 100000 БПЛА на годину. А ще росіяни підуть за першим покликом вождя помирати нескінченно. Якась частина піде, але не та, яка треба Путіну. Наче говорили про це 100 разів, а все одно – по колу і по колу.
27.06.23 — 556