Контракти.ua

580  —  11.07.22
Олімпійського чемпіона, який виступив на шоу в РФ, вигнали з Федерації фігурного катання України
Олімпійського чемпіона, який виступив на шоу в РФ, вигнали з Федерації фігурного катання України

Віцепрезидента Федерації фігурного катання України Віктора Петренка звільнили з посади після його виступу на льодовому шоу в російському Сочі.

Напередодні Олімпійський чемпіон з фігурного катання Віктор Петренко оскандалився, зігравши одну з ролей у виставі Тетяни Навки - дружини прессекретаря президента Росії Володимира Путіна Дмитра Пєскова. Пише ТСН. 

Ганебний вчинок Петренка жорстко засудили відомі українські спортсмени та Національний олімпійський комітет.

Крім того, українська федерація фігурного катання повідомила, що Петренка звільнили з посади віцепрезидента організації. У федерації висловили обурення вчинком олімпійського чемпіона.

"Українська федерація фігурного катання на ковзанах обурена вчинком олімпійського чемпіона Віктора Петренка, який взяв участь в льодовому шоу дружини прессекретаря Путіна Тетяни Навки. Колишній спортсмен ухвалив своє ганебне рішення, попри криваву повномасштабну війну, яку п'ятий місяць веде Росія проти України.

Тисячі вбитих та замучених агресором мирних українців, серед яких сотні дітей, масовані ракетні удари по наших містах та селах, вщент зруйновані домівки людей не стали перешкодою для того, щоб Віктор Петренко вийшов на лід в російському Сочі та виступив в одній команді з прихильниками цієї страшної війни", - йдеться в заяві ФФКУ.

Зазначимо, що у федерації стверджують, що Петренко ще 21 червня 2022 року надіслав прохання виключити його зі складу організації та скасувати посадові обов'язки, а 22 червня його клопотання задовольнили.

На момент початку широкомасштабної війни Петренко перебував в Україні. Відтоді він виклав в Instagram єдиний пост зі словами "Ні війні" російською та англійською мовами. Жодних заяв на підтримку українських військових чи звинувачень на адресу Росії функціонер не публікував.

Петренко - володар олімпійського "золота" 1992 року на Іграх у Альбервілі (Франція). Також українець завоював бронзову нагороду Олімпіади-1988 і тричі був призером чемпіонатів світу, а 1992 року піднявся на найвищу сходинку світового п'єдесталу.

Статьи по теме
Збірна України здобула
Збірна України здобула "золото" в командному багатоборстві на ЧЄ-2024 зі спортивної гімнастики

У боротьбі за перемогу українські гімнасти обійшли британців.
29.04 — 168

Збірна України завоювала другу медаль на чемпіонаті Європи-2024 зі спортивної гімнастики
Збірна України завоювала другу медаль на чемпіонаті Європи-2024 зі спортивної гімнастики

Назар Чепурний виборов "бронзу" в опорному стрибку.
29.04 — 186

Збірна України виграла перше
Збірна України виграла перше "золото" чемпіонату Європи-2024 зі спортивної гімнастики

Ілля Ковтун захистив звання чемпіона Європи у вправах на паралельних брусах.
29.04 — 173