Контракти.ua

643  —  09.07.22
"Навішали наші хлопці": Арестович розповів, як ЗСУ відбили атаку під Слов'янськом і знищили танкову роту

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів, як українські військові відбили ворожу спробу наступу на Слов'янськ. Російські окупанти втратили танкову роту і понад 200 членів особового складу.

Спроба штурмувати провалилася в нуль, наголосив Арестович. Пише ТСН. 

Про це радник очільника ОП сказав у розмові з російським юристом, правозахисником Марком Фейгіним.

"Навішали в Богородичному вчора наші хлопці дуже сильно при спробі наступати. Це напрямок з Ізюму на Слов'янськ. Танків завалили штук 12 – танкову роту. Загалом за вчора доповідають – аж 35 танків. Не знаю, вірити чи ні, але наші не брешуть. Це трохи більше танкового батальйону", – пояснив Арестович.

"Але відбили атаку. Там понад 200 двохсотих. Спроба штурмувати провалилася в нуль. Вони спробували рухнутися і подивитися на потенціал цього руху. Ну, потенціал їм показали. Органи руху "вилікували", органи зору. Пообривати їм би ці органи руху, але це якраз той самий випадок – пообривали, так", – додав радник голови президентського офісу.

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ 8 липня повідомили, що наступальні дії окупантів у районі Богородичного захлинулися в результаті вогневого ураження. Загарбники зазнали втрат і відійшли.

Статьи по теме
Росія розширила зону активних бойових дій на 70 км, - Сирський
Росія розширила зону активних бойових дій на 70 км, - Сирський

Росія розширила зону бойових дій на 70 кілометрів, щоб примусити Україну задіяти бригади з резерву. У Харківській області тривають важкі бої.
17.05 — 168

ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо
ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо

Метою ураження було підготуватися до наступальних заходів та ударів по військових об'єктах РФ у Криму.
16.05 — 150

Умеров розповів, на які професії є попит в ЗСУ
Умеров розповів, на які професії є попит в ЗСУ

В Україні відкрили близько два десятки центрів рекрутингу до лав ЗСУ. Попитом користують професії, які більше наближені до цивільного життя.
12.05 — 190