Контракти.ua

1235  —  07.07.22
"Нам не соромно": Лавров влаштував істерику, бо у Франції опублікували таємну розмову Путіна та Макрона

Голова російського МЗС Сергій Лавров влаштував істерику через те, що Франція опублікувала таємну розмову Путіна та Макрона.

Йдеться про розмову між президентом Франції та російським диктатором, яка відбулась 20 лютого 2022 року напередодні повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Пише ТСН 

Про це пишуть російські засоби масової пропаганди.

Лавров, коментуючи розмову Путіна та Макрона, заявив, що її публікація це нібито "порушення дипломатичної етики". Також він заявив, що Росії не соромно за те, як говорить Путін з іншими лідерами.

"Ми в принципі ведемо переговори таким чином, щоб нам ніколи не було соромно. Ми завжди говоримо те, що думаємо, і готові за ці свої слова відповідати та пояснювати нашу позицію", - сказав Лавров.

Нагадаємо, за кілька днів до вторгнення Росії до України президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним. Під час переговорів російський президент звинуватив Володимира Зеленського в невиконанні Мінських угод, а Макрона - у спробі їх переглянути.

Статьи по теме
У Путіна зробили нову заяву про
У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон

Пєсков заявив, що Україна нібито планує використати це перемир'я для "переозброєння та перегрупування".
17.04 — 280

Макрон допустив, що Європі доведеться збільшити допомогу Україні через США
Макрон допустив, що Європі доведеться збільшити допомогу Україні через США

Макрон закликав Європу знайти нові фінансові рішення для України, у зв'язку з тим, що США досі затримують обіцяний пакет допомоги.
13.04 — 236

Макрон хотів переконати Байдена та Шольца зайняти жорсткішу позицію щодо РФ, - WSJ
Макрон хотів переконати Байдена та Шольца зайняти жорсткішу позицію щодо РФ, - WSJ

Президент Франції Еммануель Макрон проводив переговори з американським президентом Джо Байденом та канцлером Німеччини Олафом Шольцем щодо війни в Україні. Він хотів переконати лідерів зайняти жорсткішу позицію щодо Росії.
04.04 — 232