Контракти.ua

522  —  05.07.22
Поіржавіла Ейфелева вежа потребує капітального ремонту
Поіржавіла Ейфелева вежа потребує капітального ремонту

Ще у 2018 році на головний символ Парижа планували нанести два шари нової фарби, однак ремонт відклали.

Ейфелева вежа вкрита іржею і потребує повного ремонту, але натомість її лише “косметично” пофарбують перед Олімпійськими іграми в Парижі 2024 року. Пише ТСН. 

Про це повідомляє з посиланням на конфіденційні джерела французьке видання Marianne.

За словами експертів, пам’ятка перебуває у поганому стані та вкрита іржею.

“Якби Гюстав Ейфель відвідав це місце, у нього стався б серцевий напад”, -  цитує видання неназваного фахівця.

Раніше передбачалося, що приблизно 30% вежі буде оновлено через нанесення двох нових шарів фарби. Але роботи було перенесено через пандемією COVID-19 і наявність свинцю в старій фарбі.

Цього року “косметичний ремонт” охопить всього 5% споруди. На нього виділили 60 млн євро в рамках підготовки до Олімпіади 2024 року.

Окрім того, керуюча пам'яткою компанія під різними приводами відмовляється закривати її на тривалий час, щоб не втрачати прибуток.

Вежа з кованого заліза висотою 324 метри, побудована Гюставом Ейфелем наприкінці 19 століття, є одним з найбільш відвідуваних туристичних місць у світі, що приймає близько шести мільйонів відвідувачів щороку.

Нагадаємо, ЮНЕСКО остаточно внесла українську національну страву до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує термінової охорони.

Статьи по теме
"Я сказав Путіну, що він скоїв помилку": Макрон закликав не принижувати Росію

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Росію не можна принижувати зараз, щоб після завершення війни в Україні можна було вивести її з ізоляції дипломатичним шляхом.
04.06.22 — 848

Ситуація в Придністров’ї стає напруженішою - МЗС Франції
Ситуація в Придністров’ї стає напруженішою - МЗС Франції

Міністерство закордонних справ Франції заявляє, що внаслідок війни в Україні ситуація в Придністров’ї стає більш напруженою, а також наголошує на подальшій французькій підтримці Молдови.
03.05.22 — 682

Макрона офіційно оголосили президентом Франції
Макрона офіційно оголосили президентом Франції

Президент Конституційної ради Франції Лоран Фабіус сьогодні офіційно оголосив Еммануеля Макрона президентом Республіки, оскільки під час другого туру президентських виборів він отримав абсолютну більшість голосів - 58,55%.
28.04.22 — 613