Контракти.ua

820  —  30.06.22
На Херсонщині окупанти активізували примусову паспортизацію
На Херсонщині окупанти активізували примусову паспортизацію

На Херсонщині набирає обертів примусова паспортизація, загарбники розганяють фейки, що Україна відмовиться від соцвиплат і що виплачуватиме їх росія, тому потрібно отримати російський паспорт.

Про це написав у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

«Примусова паспортизація на Херсонщині набирає обертів. Окупанти методично намагаються створювати інформаційний вакуум, максимально обмежуючи доступ до правдивої інформації… Останнім часом пропагандисти рф розганяють фейк, що Україна найближчим часом відмовиться від соціальних виплат на Херсонщині, насамперед від пенсій. І що виплачуватиме їх росія, але для цього обов'язково потрібно буде отримати паспорт рф. На жаль, така тактика має частковий успіх щодо впливу на наших пенсіонерів, позбавлених правдивих джерел інформації», - йдеться у повідомленні.

Соболевський наголошує, що лише в умовах інформаційного вакууму ворожа пропаганда та фейки можуть приносити успіх. Саме тому глушаться українські телеканали та радіостанції, відключено український мобільний зв'язок, перенаправлений через Крим інтернет-трафік із блокуванням українського сегменту. Натомість - російські канали та новини, створення регіональних "телеканалів і радіостанцій" та поширення "друкованих видань".

Соболевський закликав тих, хто залишається на території тимчасово захопленої Херсонщини, доносити правду херсонцям, особливо це стосується людей похилого віку. Він запевнив, що Україна ніколи не відмовиться від мешканців тимчасово захопленої Херсонщини.

Він також підкреслив, що загарбники обманом і здирництвом намагаються змусити людей добровільно віддавати свої анкетні дані при отриманні паспортів рф, щоб використовувати їх під час проведення "референдуму".

Статьи по теме
Буданов: росіяни сподіваються
Буданов: росіяни сподіваються "повернути" Зміїний, але це нереально

Російські окупанти не полишають планів знову захопити український острів Зміїний, регулярно наносять ракетно-бомбові удари.
26.03 — 359

Росіяни намагаються створити власні морські дрони, але невдало, - Буданов
Росіяни намагаються створити власні морські дрони, але невдало, - Буданов

Російська військова промисловість намагається сконструювати власні морські ударні безпілотники, але поки що безуспішно.
26.03 — 232

Що буде з населенням України, якщо війна триватиме до 2026 року: вчений шокував прогнозом
Що буде з населенням України, якщо війна триватиме до 2026 року: вчений шокував прогнозом

Яким буде співвідношення народжуваності та смертності і скільки українців не повернеться додому.
25.03 — 303