Контракти.ua

916  —  30.06.22
У Японському морі згоріло російське судно з 570 авто на борту: японці гасити відмовилися
У Японському морі згоріло російське судно з 570 авто на борту: японці гасити відмовилися

На російському вантажному судні "Ангара" водотоннажністю 6330 тонн, яке перевозило 570 автомобілів до Владивостока з японського порту Фусікі-Тояма, сталася пожежа біля узбережжя Вадзіми в префектурі Ісікава. В результаті всі машини на ролкері в акваторії Японського моря згоріли, а екіпаж вдалося врятувати.

Про це передає японська газета Hokkoku. Пише rbc.ua.

Весь вантаж був застрахований. Ніхто з 25 членів екіпажу не постраждав. Саме судно зареєстровано в Сьєрра-Леоне.

"За даними 9-ї регіональної берегової охорони, "Ангара" спалахнула близько 14:32 25 (червня), приблизно за 28 км від Вадзіми, і згоріли вантажні палуби та житлові приміщення", - йдеться в повідомленні.

За даними японської сторони, джерелом пожежі став один зі вживаних авто, що перевозили до РФ.

Як заявляє після інциденту російська компанія-перевізник Japan Auto Lines, коли спалахнув вогонь на судні, японці відмовилися допомагати гасити пожежу, тому з рейсу довелося знімати другий ролкер "Ольхон".

Після НП також було вирішено приблизно на два тижні призупинити прийом вантажу на всі стоянки компанії в Японії, а також всі відправки з японської сторони.

Раніше повідомлялося, що Японія збирається збільшувати оборонний бюджет - у Токіо вважають, що ситуація, подібна до російського вторгнення в Україну, може повторитися і в Східній Азії.

Додамо також, нещодавно стало відомо, скільки японських компаній пішло з російського ринку після повномасштабного нападу РФ на Україну.

Статьи по теме
Российское судно, которое прокладывает трубы Nord stream 2, оставило место строительства
Российское судно, которое прокладывает трубы Nord stream 2, оставило место строительства

Российское судно "Фортуна", с помощью которого прокладывают трубы газопровода "Северный поток-2", оставило место строительства газопровода и возвращается в немецкий порт Висмар.
27.12.20 — 804