Контракти.ua

442  —  30.06.22
США внесли в "чорний список" п'ять китайських компаній за підтримку армії Росії
США внесли в

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена внесла п'ять китайських компаній в чорний список експортерів за порушення санкцій, пов'язаних з наданням підтримки російським військовим і оборонним компаніям до і під час вторгнення в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Міністерство торгівлі включило китайські компанії в "список суб'єктів", що фактично забороняє американським компаніям експортувати продукцію в ці країни. Мова йде про такі компанії, як Connec Electronic, King Pai Technology, Sinno Electronics, Winninc Electronic і World Jetta (HK) Logistics.

"Сьогоднішні дії посилають потужний сигнал юридичним і фізичним особам по всьому світу, що якщо вони будуть прагнути підтримати Росію, США відсічуть їх", - заявив заступник Міністра торгівлі США Алан Естевес.

Раніше повідомлялося, що Росія і Китай через санкції змушені використовувати ускладнену логістику для транспортування нафти. Країни скидають нафтопродукти в море.

Також варто нагадати, що після початку повномасштабної війни в Україні китайські компанії почали купувати більше російської нафти з величезними знижками.

Статьи по теме
Пентагон анонсував
Пентагон анонсував "Рамштайн" цього тижня в режимі відеоконференції

Зустріч представників оборонних відомств Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 28 квітня у режимі відеоконференції.
вчера, 11:07 — 155

США розглядають можливість направлення в Україну додаткових військових радників, — Politico
США розглядають можливість направлення в Україну додаткових військових радників, — Politico

США розглядають можливість відправки додаткових військових радників до посольства в Києві.
21.04 — 173

В закон США про допомогу Україні подали більше сотні правок
В закон США про допомогу Україні подали більше сотні правок

До законопроєкту про допомогу Україні від Сполучених Штатів Америки (США) внесли вже 137 правок. Майже усі були внесені республіканцями.
19.04 — 168