Контракти.ua

653  —  29.06.22
Дивний обмін: експерт пояснив, чому Білорусь віддає літаки Росії замість ракетних установок
Дивний обмін: експерт пояснив, чому Білорусь віддає літаки Росії замість ракетних установок

У РФ наразі велика прогалина з військовими літаками.

Очільник Кремля Володимир Путін запропонував самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку передати до Білорусі установки "Іскандери".

Про це сказав в інтерв'ю ТСН експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

"Похизувався, що можуть нести і звичайне озброєння, і ядерне озброєння", - зазначив експерт.

Він додав, що в Росії існує велика прогалина з військовими літаками - українські військові просто знищували таку кількість, що Росії треба чимось "восполнять потери".

"І ось таким не сильно хитрим ходом росіяни беруть у Білорусі літаки начебто під модернізацію, забирають їх собі, зафарбовують білоруський прапор триколором із літером "Z" - і відправляють проти вільної України. А замість цього Білорусь отримає ці ракетні установки. Чесно, я не впевнений про те, що там буде ядерні заряди в установках, оскільки для цього необхідна велика інфраструктура, тобто обслуговувати ці заряди, треба десь зберігати - я не впевнений, що така можливість у Білорусі є", - зазначив Ступак.

Експерт також надав характеристику установкам "Іскандери".

"Щодо цих комплексів, то вони дійсно можуть вражати на велику відстань, вони дійсно потужні - ми вже побачили. І це в першу чергу погроза для країн Балтії, для Польщі, оскільки  Росія ну дуже їх просто ненавидить, разом з білоруським лідером. І це погроза для них - що у випадку чого ми застосуємо. А ядерна зброя це міфічна дубина, якою розмахують, проте я не впевнений, що її використають. Хоча я просто хочу вірити в те, що її ніколи не використають", - зазначив експерт.

Раніше Іван Ступак пояснив, навіщо самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко постійно їздить до Росії, особливо до Санкт-Петербурга.

Статьи по теме
Уряд Лукашенка визнав нацистським гасло
Уряд Лукашенка визнав нацистським гасло "Жыве Беларусь"

Міністерство внутрішніх справ Білорусі прийняло рішення внести до списку нацистської символіки та атрибутики гасло "Жыве Беларусь" та відповідь "Жыве".
11.11.22 — 679

Режим Лукашенка визнав
Режим Лукашенка визнав "нацистським" патріотичне гасло "Жыве Беларусь!" та відгук "Жыве"

Прихильники Лукашенка внесли до списку нацистської символіки та атрибутики гасло "Жыве Беларусь!" і відгук "Жыве".
11.11.22 — 613

Тімоті Снайдер. Про внесок українців у безпеку США та світу
Тімоті Снайдер. Про внесок українців у безпеку США та світу

Про Тімоті Снайдера та його лекції зараз багато говорять в Україні. Минулого місяця ми вже публікували на Патреон-каналі його статтю про можливі сценарії закінчення війни; і вона викликала жвавий інтерес підписників. Сьогодні ж пропонуємо вам твіттер-тред*, у якому Снайдер пояснює, чому американські політики мають бути вдячні українцям.
08.11.22 — 560