Контракти.ua

1176  —  28.06.22
Війська рф намагаються оточити ЗСУ в районі Лисичанська - Міноборони
Війська рф намагаються оточити ЗСУ в районі Лисичанська - Міноборони

Війська російської федерації намагаються оточити українські війська в районі Лисичанська та взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ.

Про це речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник заявив на брифінгу.

«Ворог зосередив зусилля на Лисичанському та Бахмутському напрямках, чинить спроби оточити наші війська в районі Лисичанська та взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ», - сказав Мотузяник.

За його словами, на Донецькому напрямку Збройні сили України ведуть важкі бої проти угруповання противника зі складу 8, 58 армій, мобілізаційного резерву 1-го та 2-го армійських корпусів південного військового округу, 2, 41 армій та 90 танкової дивізії центрального військового округу, а також повітряно-десантних військ.

«Підрозділи Сил оборони України стримують наступ противника у напрямку Вовчоярівка-Верхньокам’янка та перешкоджають спробам противника закріпитися південніше Лисичанського НПЗ. Противник завдав авіаційного удару з використання пари літаків Су-25 по позиціях наших військ у районі н.п. Біла Гора», - сказав речник МОУ.

Він додав, що українські захисники відбили наступ противника у напрямку Миколаївка-Спірне. За його даними, на Бахмутському напрямку окупанти наступають в напрямку Роти-Вершина. Нині бойові дії тривають. Агресор обстріляв позиції сил оборони з мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах Костянтинівки, Бахмута та Соледара. Також ворог проводить штурмові дії у напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС, бойові дії тривають.

На Краматорському напрямку агресор здійснив вогневе ураження наших позицій із застосуванням ствольної артилерії у районах Маяки і Тетянівка.

На Курахівському напрямку українські воїни відбили наступ російських військ в напрямку Петрівське - Шевченко (30 км західніше Курахове), зазначив Мотузяник.

На Запорізькому напрямку противник намагається посилити своє угруповання військ. За даними нашої розвідки, протягом 26 – 27 червня окупанти перемістили озброєння та військову техніку, у т.ч. танки та РСЗВ.

«На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках окупанти активних дій не вели», - сказав речник оборонного відомства.

За його словами, з метою сковування підрозділів Сил оборони ворог здійснював вогневе ураження вздовж всієї лінії фронту. Завдав авіаційних ударів із використанням оперативно-тактичної авіації у районах Кам’янка та Авдіївка.

«Наші воїни відбили штурмові дії противника у напрямку Єгорівка-Павлівка, завдавши йому відчутних втрат та відкинувши його на попередні позиції», - додав речник МОУ.

Статьи по теме
Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян
Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян

Головне управління розвідки розробило план зі зменшення потенціалу Росії у веденні війни, який "охоплює багато аспектів", в тому числі операції на російській території.
вчера, 19:36 — 303

Директор ЦРУ: Україна може зазнати поразки на полі бою до кінця року, якщо Конгрес не схвалить допомогу
Директор ЦРУ: Україна може зазнати поразки на полі бою до кінця року, якщо Конгрес не схвалить допомогу

Директор ЦРУ Вільям Бернс вважає, що Україна може зазнати поразки на полі бою до кінця року, якщо американський Конгрес не схвалить допомогу.
вчера, 10:01 — 177

Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії
Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії

Олександр Кочетков: Більшість оглядачів аналізують законопроект щодо допомоги Україні, і погоджуються з тим, що законопроект цілком прийнятний: пристойна загальна сума, яка призначена не тільки ВПК Сполучених Штатів, але й напряму Україні.
18.04 — 851