Контракти.ua

1614  —  28.06.22
Бюджетний рецепт рогаликів: миска солодощів всього за 120 грн
Бюджетний рецепт рогаликів: миска солодощів всього за 120 грн

Аби порадувати родину солодощами, не треба витрачати пів сімейного бюджету. Пропонуємо вам бюджетний рецепт солодких вершкових рогаликів, на які ви витратите близько 120 грн, а отримаєте понад дві дюжини смаколиків.

Рецептом поділилася відома українська кулінарка Лілія Цвіт. Пише rbc.ua.

Інгредієнти на 24-28 шт.:

  • сир кисломолочний (домашній чи магазинний) - 300 г (50 грн)
  • масло - 150 г (55 грн)
  • борошно - 250 г (6 грн)
  • розпушувач - 1 ч. л. (3 грн)
  • цукор для посипання - 100 г (3 грн)

Всього на миску рогаликів ви витратите близько 120 гривень.

Покрокове приготування

Перетріть сир з розтопленим вершковим маслом. Додайте борошно, розпушувач і замісіть тісто. Борошна може піти більше або менше залежно від того, наскільки вологий сир.

Посипте робочу поверхню борошном і викладіть туди половину тіста. Розкатайте до товщини приблизно півсантиметра. Виріжте тарілкою круг, щоб краї вийшли рівними. Розріжте круг на 8 рівних частин. Кожну посипте цукром, скрутіть в рогалик і промокніть зверху цукром.

Має вийти від 24 до 28 рогаликів, адже з обрізків тіста вийде ще одна порція рогаликів.

Викладіть рогалики на пергамент на відстані один від одного. І в духовку на 20-30 хвилин при 170 градусах. Наші рогалики готові!

Статьи по теме
Шеф-кухар пояснив, чому українська кухня недооцінена в світі
Шеф-кухар пояснив, чому українська кухня недооцінена в світі

Українська кухня займає достойне місце серед європейських, але вона все ж такі у світі недооцінена, бо багато років вона витіснялася радянською.
08.04 — 228

Пісочні рогалики з вареним згущеним молоком: класичний рецепт
Пісочні рогалики з вареним згущеним молоком: класичний рецепт

З доступних продуктів приготуйте смачний розсипчастий десерт, який довго залишається м'яким, але дуже швидко з'їдається.
31.01 — 389

Рогалики з повидлом: рецепт смачної випічки
Рогалики з повидлом: рецепт смачної випічки

Для випічки використовуйте будь-яке густе варення, головне, щоб воно не розтікалося під час випікання. М'якими рогалики будуть навіть на другий день після приготування.
01.05.23 — 5462