Контракти.ua

556  —  27.06.22
Британська розвідка назвала новий напрямок наступу російських військ на Донбасі
Британська розвідка назвала новий напрямок наступу російських військ на Донбасі

Основним напрямком наступу Росії залишається Сєвєродонецько-Лисичанське. Однак тиждень постійних важких обстрілів свідчить про те, що Росія зараз намагається посилитися на північному Ізюмському напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

Як наголошується в повідомленні, українські сили продовжують утримувати оборону на цій ділянці, ефективно використовуючи лісисту місцевість для оборони.

За даними британської розвідки, в найближчі тижні російська кампанія, швидше за все, буде все більше спиратися на ешелони резервних сил. Вони складаються з декількох окремих компонентів, які Росія майже напевно вже почала розгортати.

Резерв бойової армії Росії - це недавнє нововведення, що складається з резервістів-добровольців, які розгортаються як цілі підрозділи, зазвичай призначені для виконання завдань з охорони тилу.

"Людський мобілізаційний ресурс - це значний резерв всіх ветеранів, які служили в регулярних збройних силах за останні п'ять років. Російська влада, ймовірно, використовує добровольців з цієї категорії для укомплектування третіх батальйонів у складі регулярних бригад", - наголошується у зведенні.

Незважаючи на постійну нестачу числа готових до розгортання резервістів для України, російське керівництво, ймовірно, як і раніше не хоче віддавати наказ про загальну мобілізацію, вважають у британській розвідці.

Статьи по теме
Із Карабаху до України: куди Росія перекине свої
Із Карабаху до України: куди Росія перекине свої "миротворчі" сили

Виведення російських "миротворців" з території Нагірного Карабаху викликало питання про їхнє можливе переміщення до зони бойових дій в Україні. Хоча ці підрозділи не матимуть вирішального значення, вони можуть підвищити тиск на певних напрямках фронту.
вчера, 19:27 — 194

Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян
Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян

Переважна більшість українців (68%) вважають, що Україна зберігає власний суверенітет та здатна ухвалювати власні рішення.
вчера, 13:17 — 164

Розвідка назвала втрати росіян після удару по аеродрому у Джанкої
Розвідка назвала втрати росіян після удару по аеродрому у Джанкої

Внаслідок удару по військовому аеродрому у Джанкої було знищено або критично пошкоджено низку засобів протиповітряної оборони росіян. Також вражено пункт управління ППО.
вчера, 08:44 — 177