Контракти.ua

879  —  26.06.22
Стало відомо, коли McDonalds та інші популярні бренди повернуться в Україну
Стало відомо, коли McDonalds та інші популярні бренди повернуться в Україну

Найближчим часом популярні міжнародні мережі можуть відновити свою роботу в Україні. Зокрема мова йде й про McDonalds.

Про це в колонці для РБК-Україна розповів голова Української ради торгових центрів (УРТЦ) Максим Гаврюшин.

За його словами, про повну зупинку роботи міжнародних брендів в Україні мова не йде, а навпаки, ті, хто ще не відкрився, планують зробити це найближчим часом. При цьому інші чекають закінчення активної фази бойових дій.

"Важливо, що і держава декларує підтримку іноземним компаніям, які ще не відновили роботу. Однак головним чинником відновлення діяльності підприємств все ж є безпека, яку поки гарантувати складно", - зазначає Гаврюшин.

Він пояснює, корпоративні правила багатьох західних компаній не дозволяють працювати в умовах, коли в країні ведеться війна

"Безпека співробітників для них є пріоритетом. Тому українським колегам дуже складно переконати західний офіс отримати дозвіл на відкриття магазину навіть у відносно спокійних містах", - зазначає керівник УРТЦ.

Ставка на літо

Зазначимо, голова Української ради торгових центрів припускає, що робота над відновленням діяльності міжнародних брендів постійно ведеться і не виключено, що вже влітку ми побачимо відновлення роботи багатьох великих гравців у західних регіонах, Києві та Центральній Україні.

"Серед них може бути й McDonalds, повернення якого українці чекають з особливим ентузіазмом", - резюмував Гаврюшин.

Нагадаємо, як нещодавно заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, українські дипломати вже проводять переговори з McDonald’s щодо відновлення роботи мережі ресторанів в Україні.

Додамо, в ЗМІ також з'явилася інформація, що мережа розраховує відновити роботу в Україні вже з серпня.

Статьи по теме
Аеропорт в Україні можуть відкрити вже цього року: який саме і від чого це залежить
Аеропорт в Україні можуть відкрити вже цього року: який саме і від чого це залежить

В Україні після новин про перемовини з авіаційними регуляторами в США та ЄС знову пожвавились розмови про відкриття одного з аеропортів. Експерти називають три можливі варіанти (Львів, Ужгород та Київ), розповідають про візити комісій, які регулярно інспектують стан летовища.
20.03 — 529

Збільшення цін на цемент: що вплинуло на виробництво автоклавного газобетону
Збільшення цін на цемент: що вплинуло на виробництво автоклавного газобетону

Російська агресія принесла на територію України чимало руйнувань: для відновлення зруйнованих житлових будинків, заводів, транспортних розвʼязок нашій державі доведеться витратити десятки мільйонів тонн чистого цементу. Проте, на жаль, за передбаченнями та оцінками експертів галузі, імовірно, для післявоєнної відбудови такої кількості будматеріалу нашій країні не вистачатиме.
28.02 — 650

В Україні різко зросте ціна на яйця: стало відомо, з чим це пов'язано
В Україні різко зросте ціна на яйця: стало відомо, з чим це пов'язано

Вартість яєць може зрости з 60 гривень до 70 за один десяток.
15.12.23 — 303