Контракти.ua

744  —  24.06.22
Cвітовий рейтинг Росії та її очільника впав до рекордно низьких показників
Cвітовий рейтинг Росії та її очільника впав до рекордно низьких показників

На тлі повномасштабного вторгнення РФ до України рейтинг Росії у світі та її лідера Володимира Путіна впав до рекордно низьких показників.

Відповідно до останнього міжнародного опитування Pew Research Center, проведеного у 18 країнах світу, показник негативного ставлення до Кремля становить 85%. Тим часом 90% опитаних не вірять Путіну, а 78% взагалі не висловлюють довіри російському диктатору. Пише ТСН. 

Про це свідчать останні соцопитування Pew Research Center.

Зазначається, показник негативного ставлення до Росії проти опитування 2020 року погіршився в усіх без винятку країнах – передусім Італії (раніше позитивно ставились 48%, тепер 14%).  У майже кожній країні, за винятком Малайзії, принаймні сім з десяти опитаних погано ставляться до Росії. Найбільш негативно до РФ ставляться у Польщі, де цю думку підтримали 97% респондентів, зокрема 91% ставиться "дуже негативно".

ЦІкаво, що у Малайзії більшість респондентів довіряють очільнику Кремля, як і позитивно ставляться до Російської Федерації.

"Протягом останніх двох десятиліть рейтинги Путіна мали тенденцію до зниження в багатьох країнах, але 2022 року ці цифри досягли рекордно низьких показників у кожній країні, де є тенденції, причому в більшості випадків з останнього року опитування знизилися цифри вдвічі", - йдеться у повідомленні.

Щодо того, які політсили підтримують політику диктатури Путіна - крайні праві партії. У Греції ті, хто голосує за праву партію "Грецьке рішення", 55% довіряють президенту РФ, тоді як у протилежному таборі таких 18%.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що на саміті НАТО лідери Альянсу планують Росію визнати найзначнішою загрозою безпеці. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що на саміті збільшить підтримку України та інших партнерів, яким загрожує Росія.

Статьи по теме
Телефонный номер не изменился. Макрон назвал условие возобновления диалога с Путиным
Телефонный номер не изменился. Макрон назвал условие возобновления диалога с Путиным

Президент Франции Эммануэль Макрон открыт к диалогу с российским диктатором Владимиром Путиным, если последний продемонстрирует желание построить крепкий мир.
16.12.23 — 381

Лидеры африканских стран потребовали от Путина вернуться в зерновую сделку
Лидеры африканских стран потребовали от Путина вернуться в зерновую сделку

Лидеры африканских стран потребовали от президента России Владимира Путина вернуться в соглашение по экспорту украинского зерна, из которого Москва вышла на прошлой неделе.
29.07.23 — 442

Большинство стран Африки проигнорировали саммит Путина, в России нашли
Большинство стран Африки проигнорировали саммит Путина, в России нашли "виновного"

Большинство страна Африки проигнорировали саммит Россия-Африка. Кремль обвиняет в этом Запад.
27.07.23 — 307