Контракти.ua

643  —  19.06.22
Сєвєродонецьк рятує весь Схід: знищення ворога в місті зупиняє наступ на інших напрямках – експерт
Сєвєродонецьк рятує весь Схід: знищення ворога в місті зупиняє наступ на інших напрямках – експерт

Військовий експерт оцінив останні події на Сході і безуспішні потуги росіян у місті, де тривають найзапекліші бої.

19.06 буде три тижні, як російські війська увійшли до Сєвєродонецьку, але змогли лише незначно відсунути українських захисників. До того ж, росіянам вже кілька разів доводилось підтягувати резерви – тактично-батальйонні групи з інших напрямків, заявляє військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі "Єдиного марафону" в слоті ТСН.

 

Це свідчить, що з одного боку росіяни додають сили, щоб посилити наступальний тиск, і прискоритись, а з іншого – що вони мають тут колосальні втрати. "Тривають найзапекліші бої", - заявив Мусієнко.

Експерт зазначає, що цей напрямок, а ще Гірське-Золоте, та на північ від Попасного, де ворог намагається перерізати постачання для українців - найгарячіші напрямки.

Він додає, що Сєвєродонецьк відіграє колосальну роль у обороні Сходу, адже ворог змушений перекидати сюди свої війська, а відтак не може проводити наступальні дії на інших напрямках. «Сєвєродонецьк рятує весь Схід України, або стримує наступальні дії противника на Сході», - заявив Мусієнко.

Статьи по теме
До експлуатації в підрозділах ЗСУ допустили майже 40 зразків бронетехніки
До експлуатації в підрозділах ЗСУ допустили майже 40 зразків бронетехніки

В Україні від початку широкомасштабної військової агресії РФ було допущено до експлуатації у підрозділах Сил оборони України майже 40 зразків бронетехніки. Йдеться про бронемашини як вітчизняного, так і іноземного виробництва.
28.06 — 194

Проблеми командування у ЗСУ: офіцер поcкаржився на
Проблеми командування у ЗСУ: офіцер поcкаржився на "совок" і порівняв його зі стандартами НАТО

Українській армії необхідно впровадити стандарти НАТО щодо керування підлеглими.
27.06 — 190

За знищення кораблів і літаків. Які
За знищення кораблів і літаків. Які "премії" виплачують у ЗСУ за успіхи на полі бою

В українській армії існує система винагородження за успіхи на полі бою, наприклад, знищення чи захоплення ворожої військової техніки. Залежно від величини ураження суми виплат змінюються від 12 до 250 000 гривень.
10.06 — 348