Контракти.ua

5077  —  17.06.22
Прискорений план виходу Freedom Holding Corp із рф: покупця компаній оголосять протягом 1-2 тижнів
Прискорений план виходу Freedom Holding Corp із рф: покупця компаній оголосять протягом 1-2 тижнів

31 травня у річному звіті за 2022 фіскальний рік, розміщеному на сайті  Комісії з цінних паперів та бірж США («SEC»), Freedom Holding Corp. повідомила про виключення російських дочірніх компаній (ТОВ «Інвестиційна компанія Фрідом Фінанс» і ТОВ «ФФІН Банк») зі складу холдингу у відповідь на широкомасштабні військові дії росії проти України. Передбачалося, що активи російських компаній продадуть спершу Тімуру Турлову, СЕО Freedom Holding Corp., а згодом їх викупить топменеджемент компаній або інші покупці.

16 червня на сайті Комісії з цінних паперів та бірж США («SEC») з'явилася новина про зміну процедури виходу холдингу з російського ринку. Процедура має відповідати умовам OFAC (Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США), згідно з якими російські дочірні компанії холдингу будуть продані напряму кінцевому покупцю, без посередництва СЕО Freedom Holding Corp. Тімура Турлова.

Тімур Турлов: «Холдинг грунтовно переглянув попередні терміни виходу бізнесу з рф, які передбачали процедуру тривалістю 1-1,5 року. Ми відмовилися від проміжного продажу компаній на мене і виходитимемо з бізнесу через прямий продаж російських компаній третім особам, які не афілійовані до холдингу. Хто стане потенційним покупцем компаній та терміни повного виходу холдингу з російського бізнесу оголосимо протягом 1-2 тижнів».

Довідка:

Freedom Holding Corp. ー публічна американська компанія, зареєстрована в штаті Невада (США). Холдинг веде операційну діяльність у 13 країнах світу, серед яких Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Україна, Німеччина, США, Азербайджан, Великобританія, Кіпр, Греція, Іспанія, росія та Вірменія. В Україні Freedom Holding Corp. представлений інвестиційною фірмою «Фрідом Фінанс Україна».

 

Акції Freedom Holding Corp. з жовтня 2019 року торгуються на фондовій біржі NASDAQ, капіталізація становить близько $2,35 млрд. Холдинг надає клієнтам доступ до інвестування на найбільших фондових біржах світу.

Статьи по теме
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні

Функціонування українського бізнесу під час війни, виклики підприємців, розвиток своєї справи та масштабування на міжнародному ринку, діджиталізація та оптимізація роботи, релокація бізнесу та перепрофілювання відповідно до вимог часу, інвестиції з-за кордону та нові стартапи —  про це українці щодня читають у бізнесових медіа.
28.09.23 — 529

«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», –  заява компанії
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», – заява компанії

Понад 14 місяців із початком повномасштабного військового вторгнення російської армії до України група компаній BROCARD була об’єктом регулярних інформаційних атак. Численні перевірки діяльності BROCARD не виявили жодних порушень. Станом на сьогодні правоохоронні органи не мають до компанії жодних претензій – судові справи закрито. Про це повідомляють у «Брокард-Україна».
16.05.23 — 5439

Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт
Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт

В Україні незабаром можуть відновити роботу бренди, які призупиняли її через війну.
15.08.22 — 950