Контракти.ua

718  —  15.06.22
В Україні почали дешевшати молода картопля та капуста
В Україні почали дешевшати молода картопля та капуста

На українських ринках почала дешевшати білокачанна капуста ранніх сортів та молода картопля.

Водночас найдорожчою позицією овочів борщового набору в Україні напередодні другої декади червня залишається столовий буряк.

Про це повідомляє платформа "АПК-Інформ: овочі та фрукти". Пише ТСН. 

Так, рання капуста цього сезону коштувала дорого через відсутність на ринку ранніх партій, які везуть з Херсона, який наразі окупований російськими окупантами. Саме це призвело до створення певного дефіциту продукції. Однак від початку минулого тижня від виробників центральних та західних областей України почала надходити інформація про початок збирання врожаю капусти у господарствах. Як результат, ціни на капусту ранніх сортів в Україні зменшилися на 15-25%.

Водночас приблизно на 10-15% за останні сім днів знизилися відпускні ціни і на ранню картоплю в Україні.

За прогнозами експертів, капуста та картопля будуть потроху дешевшати і далі, а у липні ціни на ці овочі можуть знизитися ще більше. Така ж сама тенденція чекає і на моркву та буряк. Коли розпочнеться масовий збір урожаю ранніх сортів у господарствах центрального та західного регіонів України, ціни на ці коренеплоди також підуть вниз.

Нагадаємо, що за понад три місяці війни вартість борщового набору в Україні зросла на 7%. Раніше у НБУ повідомили, що в Україні у квітні споживча інфляція в річному вимірі прискорилася до 16,4%. Для порівняння в березні було 13,7%. Це вплинуло на ціни - вони за місяць зросли на 3,1%. Темпи зростання цін на оброблені продовольчі товари прискорилися до 19,3% р/р (з 16,6% р/р у березні).

Статьи по теме
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна

Торішньої продукції місцевого виробництва вже не залишилося.
01.06.23 — 367

Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году
Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году

Экономическая ситуация в Украине значительно улучшилась. После значительного сокращения экономики в прошлом году в 2023 году ожидается рост валового внутреннего продукта (ВВП).
20.05.23 — 392

Як розвивається блокчейн в Україні?
Як розвивається блокчейн в Україні?

Технологія блокчейн використовується для роботи криптовалют. Це розподілена між тисячами комп’ютерів мережа, яка дозволяє реєструвати інформацію, простежувати шляхи транзакцій, зменшувати витрати при транзакціях. Сучасний курс біткоїна перевищує 20 тисяч доларів, тому багато українців інвестує в цю криптовалюту чи має заощадження в ній. Але блокчейн цікавий не тільки для обігу криптовалюти.
30.03.23 — 1002