Контракти.ua

597  —  12.06.22
В Україні зростає попит на робітничі професії — дослідження
В Україні зростає попит на робітничі професії — дослідження

У червні актуальних вакансій для фахівців робітничих професій побільшало на 20%. Майже третину вільних місць пропонує Львівщина.

Про це повідомляє кадровий портал grc.ua, аналізуючи наявну базу вакансій та резюме.

«У червні актуальних вакансій для фахівців робітничих професій стало на 20% більше, порівнюючи з попереднім місяцем. В загальній структурі всього ринку праці України частка вакансій сфери робітничого персоналу становить 8% від всіх актуальних на порталі та входить до топ-5 найбільш затребуваних професійних сфер», — ідеться в дослідженні.

Найбільша кількість вакансій для цих працівників наразі відкрита у Львівській області (32%). На другому місці серед регіонів Дніпро та область (20%), третю сходинку займає Донецька область (14%).

Як зазначається в аналізі, практично половина всіх вакансій пропонується для осіб без досвіду роботи (47%) та стільки ж — для людей з мінімальним досвідом від 1 до 3 років.

Середня заробітна плата у відкритих пропозиціях для фахівців робітничих професій становить 13 700 грн. Проте більшість роботодавців (44%) шукають персонал на суттєво меншу щомісячну оплату — 8 900 грн.

Оклади більше середнього зазначені лише в чверті вакансій і шукають на них кваліфікованих фахівців: слюсарів, механіків, налагоджувальників, операторів верстатів.

Серед найбільш затребуваних спеціалістів - монтажники (14% всіх актуальних пропозицій роботи), вантажники (13%) та комплектувальники/пакувальники товарів (10%).

Статьи по теме
МВФ прогнозує економічне зростання України цьогоріч до 3,2%
МВФ прогнозує економічне зростання України цьогоріч до 3,2%

Міжнародний валютний фонд очікує, що показник економічного зростання України за підсумками нинішнього року становитиме 3,2%, а наступного року - зросте до 6,5%.
16.04 — 177

Доходи українців почали відновлюватися – Світовий банк
Доходи українців почали відновлюватися – Світовий банк

Доходи українців почали відновлюватись у 2023 році. Проте більшість громадян заявляють про погіршення фінансового стану.
12.04 — 155

Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії
Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії

Жителі певних регіонів та переселенці можуть отримати спеціальну надбавку до своєї пенсії. Ця можливість доступна для мешканців гірських населених пунктів, а також для тих, хто стикається з недостатньо розвинутими галузями протягом певних місяців проживання.
12.04 — 164