Контракти.ua

1081  —  13.06.22
Франція та Німеччина бояться перемоги України: відомий політолог пояснив, чому
Франція та Німеччина бояться перемоги України: відомий політолог пояснив, чому

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський переконаний, що Франція та Німеччина бояться перемоги України та поразки Путіна.

Причина цього страху полягає в тому, що перемога України змінить усю структуру міжнародних відносин та структуру безпеки в Європі, адже нові порядки визначають переможці. Пише ТСН. 

Про це Піонтковський сказав в інтерв’ю НВ.

Експерт переконаний, що війна, яка сьогодні триває в Україні - це світова війна. А перемога України змінить міжнародну структуру.

"Франція та Німеччина бояться перемоги України та поразки Путіна, бо перемога України змінить усю структуру міжнародних відносин, структуру безпеки в Європі. Адже після кожної світової війни (а давайте називати речі своїми іменами, те, що відбувається зараз, — це світова війна) нову структуру визначають переможці", - каже Піонтковський.

Політолог вважає, що у цій новій системі Німеччина та Франція втратять свою геополітичну вагу.

"Адже французи безперебійно повторюють "grandeur de la France" — "велич Франції", цим вони компенсують той факт, що ганебно програли Другу світову війну і втратили статус великої світової держави. А цей штучний "grandeur de la France", який вони роздмухують, завжди полягає в тому, що вони якось паскудять американцям і заграють з Кремлем", - каже експерт.

Макрон, не приховуючи, заявляє: "Я можу бути посередником, я єдиний посередник, з яким Москва розмовлятиме".

"Нехай самі й розмовляють. Макрон — посередник, хоч із диктатором посередники вже нікому не потрібні будуть", - заявляє політолог.

За його словами, у німців інтерес, швидше, економічний і діловий. Тому вони "служать Кремлю за привілейовані економічні відносини та дешевший газ", а крім того "пристойно збагачуються".

"Тому ці дві країни і зображають "давайте не загострюватимемо, а раптом Путін використає ядерну зброю". Та ніхто вже не боїться цих понтів з ядерною зброєю після того, як американці Путіну пояснили, що в цьому випадку Росія отримає нищівну відповідь, яка торкнеться його особисто. З цим шантажем гопника з пітерського підворіття покінчено. Вони бояться не ядерної бомби Путіна. Франція та Німеччина бояться перемоги України та її нової ролі у міжнародних відносинах, і втрати ними ролі привілейованих європейських повій Кремля", - сказав Піонтковський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що спроби президента Франції Еммануеля Макрона знайти якийсь дипломатичний вихід для глави Кремля Володимира Путіна є марними.

Статьи по теме
Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною
Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною

Мовляв, не можна порівнювати Україну та Ізраїль.
18.04 — 295

Не лише мова. Чому українські біженці неохоче їдуть до Франції
Не лише мова. Чому українські біженці неохоче їдуть до Франції

Франція – одна з країн ЄС, у яких зменшується кількість українських біженців. У січні цього року там залишалися близько 65 тисяч людей із тимчасовим захистом.
27.03 — 232

У Бундестазі розповіли про справжні причини, чому Шольц відмовляється передавати Taurus
У Бундестазі розповіли про справжні причини, чому Шольц відмовляється передавати Taurus

У Бундестазі натякнули, що справжні причини відмови у постачанні ракет Taurus зовсім не ті, які озвучує Шольц.
15.03 — 264