Контракти.ua

2734  —  12.06.22
Банош з бринзою та шкварками: простий рецепт ситної гуцульської страви
Банош з бринзою та шкварками: простий рецепт ситної гуцульської страви

Банош - ароматна і ніжна кукурудзяна каша, одна з традиційних страв гуцульської кухні. Найчастіше він подається з овечою бринзою і шкварками і є дуже ситним і смачним. Банош легко можна приготувати вдома всього за 10 хвилин.

Рецептом баноша поділилася фуд-блогер Anny Cooking. Пише rbc.ua.

Інгредієнти на порцію для 3-х:

  • 250 мл молока
  • 250 мл води
  • 100 г дрібної кукурудзяної крупи
  • 2 ст. л. сметани
  • 30-40 г вершкового масла
  • сіль

Начинка: Бринза і підсмажені шкварки/бекон/грудинка/гриби.

Приготування:

Воду, молоко і 1/3 ч.л. солі з'єднуємо і доводимо до кипіння.

Всипаємо крупу (у мене дуже дрібна), помішуючи віночком. Якщо у вас крупа така ж дрібна, як моя - вам потрібно буде ще додати 50-100 мл води, щоб каша не була густою.

Додаємо сметану, масло, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо кипіти ще на 2-3 хв на мінімальному вогні.

Подаємо з натертою бринзою і підсмаженими шкварками/беконом/грудинкою або грибами.

Статьи по теме
Банош зі шкварками, грибами та бринзою: три рецепти ситної гуцульської страви
Банош зі шкварками, грибами та бринзою: три рецепти ситної гуцульської страви

Банош - це гуцульська кукурудзяна каша кремоподібною консистенції, яка зазвичай готується на сметані в казані. Зазвичай до баношу додають домашній овечий сир, а також - шкварки та гриби, залежно від того, наскільки ситною та "м'ясною" роблять страву.
11.08 — 1214

Коли спаде спека в Україні: прогноз синоптика
Коли спаде спека в Україні: прогноз синоптика

Друга і третя декади липня принесуть полегшення всій Україні.
13.07 — 3194