Контракти.ua

284  —  10.06.22
Спрощення отримання прав водія – нова постанова від Кабміну
Спрощення отримання прав водія – нова постанова від Кабміну

Прийнявши на засіданні, що пройшло 10 травня роз'яснювалюну постанову про навчання водіїв та реєстрацію їх авто на час дії військового стану в Україні, Кабмін спростив отримання прав на керування. Про це було офіційно повідомлено представництвом МВС.

Метою нормативного акту є:

- Надання можливостей всім особам, які тимчасово змінили місце проживання скласти практичний іспит з ПДР у будь-якому ТСЦ МВС, незалежно від місця здачі теоретичного.

- Можливість отримати теоретичну підготовку громадянам, які проходять навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв дистанційно, за допомогою зв'язку через Zoom, Telegram, Google meet або Skype.

- Можливість громадянам, тимчасово змінившим місце проживання отримати водійське посвідчення звернувшись до будь-якого СЦ МВС незалежно від адреси де проходили іспити ПДР з теорії та практики.

- Зменшення періоду за який будуть проходити навчання для майбутні водії легкових та вантажних авто з причепом та без (категорії В, C1, C, С1Е та РЄ) за рахунок скорочення теоретичної частини на 20%. Будуть ущільнюватися теми з етики водія, а також будови та ТО транспортного засобу.

- Надання можливості повернення свідоцтва про реєстрацію ТЗ, оформленого його власником на ім'я особи, перебуваючої за кордоном протягом 10 днів з моменту повернення до України, звернувшись до будь-якого відділення МВС.

Крім цього, офіційний портал повідомляє, що 10 травня Кабміном також було прийнято нормативний акт вносячий зміни у деякі постанови щодо підготовки з теорії та практики, перепідготовки водіїв ТЗ, а також їх підвищення кваліфікації.

Нова постанова передбачає:

- Навчання у автотранспортному закладі або автошколі розподілятиметься у два етапи:

1) теоретична підготовка за підсумками якої видаватиметься спеціальне свідоцтво, що діє протягом року;

2) практика водіння ТЗ за підсумками якої на 2 роки видаватиметься відповідне свідоцтво.

- Дозвіл регламентуючий можливість складання іспитів ПДР та отримання посвідчення на дозвіл керування автотранспортом в будь-якому центрі МВС, водіям у яких закінчився термін позбавлення прав (раніше це можна було зробити тільки за пропискою).

- Надання можливості розпочинати навчатися з практичному керуванню автозасобом тільки після вдалого складання іспиту з теоретики.

- Практична підготовка може відбуватися будь-де за бажанням учня незалежно від того, де була пройдена теоретична підготовка.

- Можливість оформлення номерних знаків на платній основі для всіх категорій транспорту (зараз це дозволено виключно легковим автомобілям).

Статьи по теме
Аренда электромобилей в Киеве: экологичное будущее уже сегодня
Аренда электромобилей в Киеве: экологичное будущее уже сегодня

Киев, как столица Украины и крупнейший мегаполис страны, активно движется в сторону экологичных решений в сфере транспорта.
07.08 — 425

Все про серце автомобіля
Все про серце автомобіля

Автомобіль - це складна механічна система, кожен елемент якої грає важливу роль у забезпеченні надійної та безпечної експлуатації. Центральним компонентом будь-якого авто є його двигун.
12.07 — 477

Особливості та характеристики Lexus UX
Особливості та характеристики Lexus UX

У світі автомобільної індустрії, компанія Lexus відома завдяки бездоганним поєднанням якості, комфорту та передових технологій. В рамках своєї стійкої репутації, компанія продовжує вражати світ автомобільними новинками. Серед них варто особливу увагу звернути на Lexus UX, який втілює в собі всі елементи, що зробили бренд Lexus таким популярним та впізнаваним. Розгляньмо деякі особливості та характеристики вражаючого електричного автомобіля.
09.04 — 449