Контракти.ua

2783  —  11.06.22
Не я з автоматом побіжу, а ви: Лукашенко заявив, що сховається за спинами своїх чиновників у разі війни
Не я з автоматом побіжу, а ви: Лукашенко заявив, що сховається за спинами своїх чиновників у разі війни

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив своїм чиновникам повторенням "українського сценарію".

Лукашенко заявив, що у випадку війни білоруські посадовці побіжать з автоматом попереду, а він ухилиться від захисту країни.

Про це він сказав на республіканському семінарі-нараді "Актуалізація методів та форм роботи з населенням на місцевому рівні", пишуть білоруські пропагандисти. Пише ТСН. 

Лукашенко заявив, що його чиновники "повинні зробити висновки після протестів 2020 року", щоб не допустити у Білорусі "українського сценарію". Також самопроголошений президент визнав, що він не готовий захищати свою країну від агресора.

"Але нам буде складніше, ніж Україні. Я вас не лякаю – ви ж знаєте, що я просто так не кажу. Дорогі мої, не дай Боже почнуться заворушення, ви ж розумієте, що ми підемо попереду. І не факт, що я з автоматом ось тут бігатиму – ви побіжете попереду", - сказав Лукашенко.

Також Лукашенко анонсував нові хвилі репресій у Білорусі. Він закликав "зачистити суспільство" від політично заангажованих людей у ​​некомерційних організаціях. Зокрема йдеться про захисників тварин.

"Благо зараз процес пішов жорстко. Я хотів би, щоб влада розуміла, що суспільство має бути зачищене від цих негідників", – підсумував Лукашенко.

Нагадаємо, у КДБ Білорусі прибирають лояльних до Росії офіцерів.

Статьи по теме
Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни
Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни

Білорусь "не хоче воювати", втім готується до цього. В країні продовжується підготовка відповідних підрозділів й не тільки.
02.04 — 236

Лукашенко несподівано викрив брехню Путіна щодо теракту в
Лукашенко несподівано викрив брехню Путіна щодо теракту в "Крокусі" і "українського сліду"

Лукашенко заявив, що нападники на "Крокус Сіті Хол" у Росії пішли на ділянку українсько-російського кордону, тому що не могли проникнути до Білорусі.
27.03 — 326

Лукашенко заявив, що у Білорусі з'явилися
Лукашенко заявив, що у Білорусі з'явилися "Іскандер-М", щоб "захистити себе"

Глава білоруського режиму Олександр Лукашенко визнав, що на озброєння надійшли два дивізіони ракетних комплексів "Іскандер-М". Також на території країни розташовується і тактична ядерна зброя.
21.02 — 344