Контракти.ua

1867  —  07.06.22
Санкції у дії: у дочки прессекретаря Путіна "багато на що розплющилися очі"
Санкції у дії: у дочки прессекретаря Путіна

Путінські пропагандисти, чиновники та олігархи і їхні діти продовжують дивуватися, чому їх включають до списків санкцій.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков був внесений до списку санкцій США на початку березня, а вже 12 березня влада США запровадили санкції щодо його дружини, олімпійської чемпіонки з фігурного катання Тетяни Навки та двох дорослих дітей — Миколи та Єлизавети. Пише ТСН. 

Вже тоді Пєсков бурхливо відреагував на внесення до санкційних списків його дочки: "Ну, чесно кажучи, я здивувався, особливо я здивувався через дітей. Діти здивувалися ще більше за мене. Але, з іншого боку, це, напевно, було найкраще підтвердження моїм розповідям про ті недружні кроки, які робляться щодо нашої країни. Вони раптом зрозуміли, що все, що я їм розповідав, – це правда”.

І ось 3 червня Євросоюз додав до свого чорного списку 18 юридичних та 65 фізичних осіб з Росії, включаючи Єлизавету та Миколу Пєскових, а також Навку.

Звісно, новий виток санкцій щодо його сім'ї не залишили головного пропагандиста Росії байдужим, у коментарі ТАРС він сказав:

"Моя дочка справді дуже любить Францію, вона там навчалася, вона там довго жила, але вже багато років тому вона переїхала до нас, вона закінчила тут магістратуру МДІМВ, живе і працює тут, у Москві. І з Францією її пов'язує лише симпатія та теплі почуття, більше нічого. Вона кілька років працювала над проектом з розкопок, а потім повернення до Франції, щоб бути гідно похованим, останків окупанта — французького генерала Гюдена, який як окупант прийшов на російську землю разом з Наполеоном і був тут убитий нашими солдатами... І ось вона працювала над цим проєктом. І дуже цікаво, що вона теж підпала під санкції. У неї багато на що розплющуються очі".

Сама ж донька Пєскова Ліза, яка називає себе громадянкою світу, поки що не коментувала санкції та власне раптове прозріння. Проте з життям у Парижі їй явно варто назавжди попрощатися.

Статьи по теме
Блінкен відвідає Китай, де обговорить підтримку РФ Пекіном – CNN
Блінкен відвідає Китай, де обговорить підтримку РФ Пекіном – CNN

Візит Блінкена до США запланований 24-26 квітня.
22.04 — 244

Палата представників США схвалила передачу Україні заморожених активів РФ
Палата представників США схвалила передачу Україні заморожених активів РФ

Палата представників Сполучених Штатів Америки схвалила передачу заморожених активів РФ до України.
22.04 — 407

Китай є основним постачальником військового комплексу РФ, - держсекретар США
Китай є основним постачальником військового комплексу РФ, - держсекретар США

Держсекретар США Ентоні Блінкен розкритикував китайську підтримку російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін в даний час робить основний внесок у війну Москви в Україні, поставляючи критично важливі компоненти для зброї.
21.04 — 268