Контракти.ua

1048  —  05.06.22
Російська рок-легенда Гребенщиков про війну в Україні: "Це ганьба світу і Росії"
Російська рок-легенда Гребенщиков про війну в Україні:

Легендарний російській рок-музикант, лідер гурту "Акваріум" Борис Гребенщиков з початком повномасштабного вторгнення РФ до України засуджує Росію та виступає проти війни.

У своєму новому інтерв'ю для видання "Настоящее время" Борис Гребенщиков поділився, звідки бере інформацію про війну в Україні, чи намагається комусь зі своїх знайомих донести, що насправді відбувається і відповів, "де ж ви були вісім років". Пише ТСН. 

За словами Гребенщикова, він відрізняє правду від неправди у ЗМІ, перевіряючи різні джерела: "Якщо з 10 джерел 9 скажуть, що скоріше за все сталося ось це, я вважатиму, що скоріше за все сталося оце", - пояснив музикант.

Він наголосив, що те, що відбувається в Україні – справжня війна, а не "спецоперація", як пишуть росЗМІ. Водночас співак додав, що всі російські ЗМІ пишуть неправду: "У теперішній Росії всі засоби масової інформації брешуть".

Борис Борисович поділився, що переконувати зараз своїх знайомих у тому, що в Україні триває війна – нема сенсу: "Якщо є повітря сперечатися, то вже нема про що сперечатися. З ким сперечатися? Я нікому особливо руку не простягаю. Але мені здається, всі ці войовничі прагнення розділяти людей на цих і цих, вони все одно до добра не приведуть", - сказав музикант.

Також Гребенщиков прокоментував, як ставиться до того, що Захід активно підтримує Україну:

"Ви розумієте, якщо в центрі Європи одна країна напала на іншу і весь світ мовчить, тому що країна, яка напала, має ядерну кнопку, то вибачте, стан непристойний. Я вважаю те, що відбувається в Україні – це ганьба. Ганьба всього світу і Росії особливо. Не будемо товкти воду в решеті. Ми всі знаємо, що відбувається. Безглуздо це обговорювати", - додав артист.

Прокоментував він й улюблену фразу росіян "де ж ви були вісім років"?

"Війна триває вісім років, тому що бандитів привезли із Білгорода і Ростова і закинули їх на Донецьк. Всі знають це. Немає сенсу приховувати. У мене дуже багато знайомих живе на Донбасі, і батьки там живуть. Тому я більш менш розумію, що відбувається", - пояснив музикант.

Статьи по теме
ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року
ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року

Україна зобов'язувалася не вступати у військові союзи, а Росія – більше не нападати.
28.04 — 867

"Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ

Росіяни намагаються тримати свої розрекламовані літаки Су-57 на відстані від української ППО.
28.04 — 276

Блінкен відвідає Китай, де обговорить підтримку РФ Пекіном – CNN
Блінкен відвідає Китай, де обговорить підтримку РФ Пекіном – CNN

Візит Блінкена до США запланований 24-26 квітня.
22.04 — 252